spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bichinet a lansat candidatii la Primãriile Bogdãnesti si Voinesti!

- Advertisement -

ELECTORAL PNL si-a prezentat doi dintre candidatii la functia de primar din mediul rural. Corneliu Bichinet, membru PNL si vicepresedinte al CJ Vaslui, a lansat în fata presei bârlãdene, doi candidati liberali: Vasile Romila (Voinesti) si Gabriel Pãvãlasc (Bogdãnesti). Cei doi candidati sustinuti de PNL Vaslui s-au prezentat, motivând si de ce candideazã. „Vrem sã facem ceva pentru comunele noastre, lãsate undeva la marginea lumii de actuala putere a judetului si a comunelor noastre”, au spus la unison cei doi candidati, uitând sã precizeze cã, din actuala putere a judetului face parte si Corneliu Bichinet.

La sediul PNL din Bârlad a avut loc, ieri, o prezentare a doi candidati la functia de primar din comunele Bogdãnesti si Voinesti. Cei doi, Gabriel Pãvãlasc (Bogdãnesti) si Vasile Romila (Voinesti), au fost adusi în fata reprezentantilor mass-media de cãtre Corneliu Bichinet, membru PNL Vaslui, care pare resemnat cã în viitorul CJ Vaslui va fi doar un simplu membru al acestei formatiuni liberale. A fost jovial si volubil, precizând cã „pentru mine este un moment foarte important, cã dupã patru ani de zile pot sã tin o conferintã de presã la Bârlad. Sunt de patru ani membru PNL Vaslui si am de gând sã rãmân aici. Voi prezenta doi candidati la functia de primar, din douã comune de care eu rãspund politic din partea PNL Vaslui: Bogdãnesti si Voinesti. Sunt douã comune grele, cu probleme foarte multe si lãsate la voia întâmplãrii de actuala putere politicã”, a spus Bichinet, uitãnd probabil cã de ani buni, se aflã în fruntea Consiliului Judetean. Cei doi candidati au vorbit despre intentia lor de ajunge primari si despre ceea ce i-a determinat sã candideze.

Vasile Romila – Voinesti

Despre Vasile Romila din comuna Voinesti, inginer de meserie, s-a mai auzit, el fiind primar al comunei Voinesti din partea Partidului Moldovenilor si apoi a PSD, din 2000 pânã în 2008, când a pierdut alegerile, în favoarea unui candidat al PDL (la acel timp). „Am fost opt ani primar al acestei comune, am pierdut alegerile dupã douã mandate si asta a însemnat cã undeva eu am gresit. Timp de opt ani am stat în afara politicii si am discutat cu oamenii din comunã, am înteles ce greseli am fãcut si am recunoscut cã am avut scãpãri. Mi le-am corectat si am avut surpriza sã fiu solicitat de cetãtenii comunei sã candidez din nou. Am avut retineri, pentru cã stiu cã Voinesti este o comunã grea, dar având alãturi pe cei din PNL Vaslui si pe domnul Bichinet, cu sigurantã vom reusi în aceste alegeri”, a spus Vasile Romila.

Gabriel Pãvãlasc – Bogdãnesti

Gabriel Pãvãlasc, celãlalt candidat prezentat, are 42 de ani, este profesor de istorie în comuna Bogdãnesti, sat Untesti, si este pentru prima datã candidat la functia de primar. „Cei care m-au determinat sã candidez la aceastã functie au fost în primul rând cetãtenii comunei. Foarte multi mi-au spus cã as fi o alternativã bunã la actuala conducere de opt ani de zile. Este o sarcinã foarte grea. La Bogdãnesti PSD are 11 consilieri din 13, plus primarul si viceprimarul. Lumea ar vrea însã o schimbare. Am un proiect politic pentru comuna mea, voi continua si ce a început actualul primar, pentru cã sunt multe proiecte care trebuie duse la bun sfârsit, nefiind finalizate. Comuna aratã ca o ruinã, nu mai spun de drumul judetean care traverseazã comuna de la A la Z si este impracticabil”, a spus Gabriel Pãvãlasc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.