spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Un nou volum al Elenei Munteanu: “Freamãtul pãmântului”!

- Advertisement -

DISCRETIE Profesoara Elena Munteanu, poeta talentatã si discretã de la Grumezoaia, a scos un nou volum de versuri, numit “Freamãtul pãmântului”. Si acum, ca si în alte dãti, Elena Munteanu s-a multumit sã îsi tehnoredacteze singurã volumul, împãrtind, spune ea, creatiile sale fostilor elevi, dar si apropiatilor, care îi admirã talentul.

“Poeziile Elenei Munteanu se aseamãnã cu bijuteriile fine, în care detaliile atente si sclipirile sensurilor sunt cele care dau valoare si distinctie”, o laudã cei care i-au citit creatiile. Pentru poeziile religioase scrise si dedicate preotului Mina Dobzeu, Elena a fost si premiatã la concursul international de creatie literar-artisticã, “Luminã linã”. Acest nou volum, “Freamãtul pãmântului”, s-a nãscut din aceeasi pasiune pentru versuri a profesoarei Elena Munteanu, pe care aceasta si-a conturat-o si mai mult, dupã vârsta pensionãrii. Cu o discretie, dar si o modestie care au caracterizat-o si în cariera sa didacticã, Elena Munteanu recunoaste cã a refuzat de-a lungul timpului, desi a adunat poezii superbe în nu mai putin de unsprezece cãrti, sã îsi organizeze vreo lansare oficialã, în sensul clasic al cuvântului. Poate de aceea nu sunt multi cei care îi cunosc numele. “Poeziile mele sunt oferite fostilor mei elevi si oricui îmi cere. Pentru mine conteazã mult sã scriu, sã comunic. Mã citesc cei care mã cunosc, prieteni, fosti elevi. Unii distribuie versurile în cercul lor de prieteni, asa, în doze mici, pentru amatori, fãrã pretentia de a afirma ceva sau de a iesi în lumea literelor”, spune, cu o modestie iesitã din comun, Elena Munteanu.

Un nume care meritã retinut: Elena Munteanu!

Poeta Elena Munteanu scrie versuri din 1979. S-a nãscut pe 1 mai 1949, la Grumezoaia. A fãcut la Husi Liceul “Cuza Vodã”, iar apoi a mers sã îsi urmeze pasiunea pentru litere la Iasi, la Universitatea “Al. I. Cuza”. A avut mereu în suflet o dependentã de locurile natale, revenind la Grumezoaia, unde le-a predate copiilor de la sat, tainele limbii si literaturii române. A colaborat cu diferite reviste, însã felul sãu neconventional de a crea si de a împãrtãsi realizãrile sale lirice a fãcut ca numele sãu sã fie rostit într-un cerc restrâns de oameni, admiratori ai unei poezii sensibile, iremediabil marcate de o duiosie sufleteascã, rar întâlnitã. Exemplare din toate volumele de versuri ale Elenei Munteanu se gãsesc la Biblioteca “Mihai Ralea”, iar husenii curiosi sã îi cunoascã poeziile le pot gãsi acolo, inclusiv pe cele din cel mai recent volum, “Freamãtul pãmântului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.