spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Olimpicii de la Colegiul “Gh. Rosca Codreanu” din Bârlad

- Advertisement -

EXCELENTÃ… Nu mai putin de 24 de elevi de la Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” din Bârlad merg anul acesta la fazele nationale ale materiilor la care au obtinut excelentã: s-au calificat sã reprezinte judetul Vaslui la nivel de România. Si nu este un numãr bãtut în cuie, deoarece sâmbãtã, 2 aprilie, se desfãsoarã faza judeteanã la Tehnologia Informatiei, unde vor participa 18 elevi de la Colegiul “Codreanu” din Bârlad. De la Codreanu s-au calificat sã reprezinte judetul cinci elevi la geografie, iar doi dintre elevi s-au calificat la faza nationalã la mai multe obiecte. Este vorba despre Cãtãlin Sotina (clasa a IX-a), care s-a calificat la trei obiecte la faza nationalã (Fizicã, Informaticã si Astronomie si astrofizicã), si de Teodora Popa (clasa a XI-a), care s-a calificat la Limba francezã si la Limba românã. Sã facem asadar cunostintã cu cei mai buni elevi din judet la: geografie, religie, astronomie si astrofizicã, informaticã, chimie, englezã, informaticã, matematicã, stiintele pãmântului, stiinte sociale, fizicã, limba latinã, istorie si neogreacã.

Asa cum am mai scris de nenumãrate ori, misiunea Colegiului National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad este aceea de a promova excelenta în educatie, exprimatã în termeni de valoare adãugatã si valoare creatã, prin dezvoltarea fiecãrui elev la potentialul sãu maxim. Misiunea Colegiului “Codreanu” poate fi esentializatã în cuvintele „Mereu mai buni, cel putin egali cu noi însine”. La “Codreanu”, anul acesta a fost “inflatie” de olimpici, nu mai putin de 24 de elevi ajungând sã reprezinte judetul Vaslui la fazele nationale ale Olimpiadelor Scolare. Vã prezentãm cine sunt elevii merituosi, care vor merge sã reprezinte judetul si orasul nostru la nationale. La Astronomie si Astrofizicã: Daniela Chiriac, Elena Onose, Miriam Ditu si Mihai Stefan. La Informaticã: Pagu Tudor (clasa a V-a); la Geografie: Andreea Cristina Tocoi (XII), Funaru Valentin (X), Stan Andreea (XI) Mihai Stefan (clasa a VIII-a) si Theodora Toderascu (clasa a IX-a). La Religie Georgiana Hutuleac (cls. a IX-a) si Alexandra Teodora Concita (cls. a XI-a). La Neogreacã: Miruna Diaconescu (X), Ana Maria Ghenghea (X), State Georgiana (XI) si Andreea Bogos (XI). La Informaticã: Tudor Pagu (cls. a V-a). La Francezã s-a calificat Teodora Popa (XI), cea care s-a calificat la faza nationalã a Olimpiadei Scolare de limba românã. Pentru cã doreste sã meargã la faza nationalã de Limba francezã, Teodora s-a retras de la limba românã. La Fizicã merge Cãtãlin Sotian (IX), la Limba latinã – Georgiana Loredana Balan (X-a), Istorie – Mihaela Iacob (IX), Matematicã – Maria Micu (XII), Englezã – Ilinca Mirosanu (XI), Stiintele pãmântului – Cãtãlin Stoian (IX) si Stefan Stoian (XII).

Sâmbãtã, 2 aprilie, la Vaslui va avea loc ultima fazã judeteanã a Olimpiadelor Scolare din acest an, la Tehnologia Informatiei, unde Colegiul “Codreanu” trimite nu mai putin de 18 elevi. “Sperãm sã avem si de la aceastã fazã judeteanã câtiva elevi la faza nationalã”, a precizat Tita Chiru, directorul Colegiului “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad. Mai mentionãm cã anul trecut de la Colegiul “Codreanu” au mers la fazele nationale ale olimpiadelor scolare 31 de elevi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.