spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Muncitor accidentat grav de un sofer prea beat sã mai aibã reflexe!

- Advertisement -

INCREDIBIL! Un bãrbat de 55 de ani a fost rãnit grav în urma producerii unui accident de circulatie în municipiul Bârlad. Bãrbatul muncea noaptea, la mentenanta unei magistrale cu fibrã opticã, echipat corespunzãtor, iar un sofer din Giurgiu n-a fost atent, fiind beat la volan, si l-a luat din plin. Victima este acum internatã în stare gravã la Iasi, unde a fost dusã cu elicopterul SMURD.

Accident foarte grav, la intrarea în Bârlad, zona IRB- Profil II. În timp ce o echipã de muncitori efectua lucrãri de mentenantã la o magistralã de fibrã opticã din Bârlad, un salariat al firmei de mentenantã Teleconstruct Company Iasi a fost lovit în plin de un sofer care era sub influenta bãuturilor alcoolice. Accidentul s-a petrecut la ora 1.00, pe data de 17 martie. Victima este Gheorghi Mihalachi, în vârstã de 55 de ani, din comuna Motca, judetul Iasi. Din primele cercetãri efectuate de politistii rutieri din cadrul Politiei Bârlad, vinovat de producerea accidentului este Florin Lungu, de 37 de ani, din Giurgiu, care conducea un autoturism marca Peugeot 307. Acesta nu a observat indicatoarele amplasate special de echipa de lucru ce efectua interventia în zonã. Ba mai mult, politistii bârlãdeni au constatat ulterior cã soferul avea o alcoolemie mult peste limita legalã. “Politistii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetãri la locul producerii unui accident de circulatie, în urma cãruia o persoanã a suferit vãtãmãri corporale. Accidentul s-a produs în noaptea de 16/17.03.2016, pe strada Republicii din municipiul Bârlad. Florin L., în vârstã de 37 ani, din municipiul Giurgiu, a condus un autovehicul pe strada Republicii, având directia de deplasare Bârlad – Vaslui. La un moment dat, a accidentat un bãrbat, în vârstã de 55 ani, domiciliat în comuna Motca, judetul Iasi. Acesta este angajat al unei societãti comerciale, iar la momentul producerii accidentului efectua lucrãri pe partea carosabilã. Din primele verificãri, politistii au constatat faptul cã bãrbatul era echipat în mod corespunzãtor, iar lucrarea era semnalizatã prin indicatoare rutiere. Victima a fost transportatã la Spitalul municipal de Urgentã Bârlad pentru îngrijiri medicale. Politistii au testat conducãtorul auto cu aparatul alcooltest, rezultatul obtinut fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul municipal de Urgentã Bârlad unde i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de vãtãmare corporalã din culpã si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de cãtre o persoanã care, la momentul prelevãrii mostrelor biologice, are o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a precizat comisarul Stefan Sofrone, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Gheorghi Mihalachi a fost în noaptea accidentului la Spitalul Municipal de Urgentã Bârlad, acolo unde a fost diagnosticat cu “politraumatism prin accident de circulatie, cu multiple fracturi craniene si faciale, hematom subdural emisferã dreapta, fracturã de vertebrã dorsalã, fracturã os peroneu”, dupã cum a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. Pacientul a fost stabilizat si dupã investigatiile clinice a fost transferat joi dimineata la Neurochirurgie Iasi cu elicopterul SMURD. Cazul a intrat si în atentia Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.