spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Contrabandist din Husi… la mãturã!

- Advertisement -

PEDEAPSÃ Unul dintre contrabandistii mãrunti din Husi a fost condamnat ieri, de instanta Judecãtoriei Husi, la un an de închisoare, cu suspendare. În plus, a primit si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii, la serviciul de curãtenie al orasului!

Husenul în cauzã se numeste Rîpanu Eduard, iar el a fost trimis în judecatã anul trecut, dupã ce anchetatorii au reusit sã probeze faptul cã acesta se ocupa cu vânzarea tigãrilor aduse de peste Prut. În urma unor descinderi, politistii au gãsit la locuinta sa doar 20 de pachete cu tigãri, însã, fãcându-se verificãri si la domiciliile husenilor care cumpãrau de la el, s-a mai gãsit marfã ilicitã. La unul dintre clientii lui Rîpanu, anchetatorii au gãsit doar douã tigãri într-un singur pachet si le-au ridicat si pe acelea. “Oamenii care au cumpãrat de la acest bãiat au fost chemati ca martori. Sãracii oameni, erau si speriati, când au auzit în ce au intrat, pentru un pachet, douã de tigãri. Si mie mi-a fost teamã, recunosc, pentru cã nu e usor sã auzi cã vin mascatii peste tine. La mine nu au gãsit nimic. Soacra mea a cumpãrat, dar le-a fumat. El e un bãiat linistit, nici nu cred cã si-a dat seama în ce s-a bãgat. Oamenii cumpãrã câteva pachete doar pentru cã e mai ieftin, nicidecum cã au vreo treabã cu contrabanda. La magazine sunt prea scumpe si te bucuri dacã dai chiar si cu un leu mai putin”, a spus Cristian Istrate, 34 de ani, unul dintre cei vizati de verificãrile politistilor.

Pedepsit sã dea cu mãtura prin târg!

Termenul de încercare pentru huseanul condamnat cu suspendare este de doi ani de zile, iar instanta l-a obligat si la efectuarea a 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii, la serviciul local de salubrizare al orasului. De asemenea, Directia Regionalã a Vãmilor Iasi, care s-a constituit parte civilã în proces, trebuie sã primeascã din partea lui Rîpanu suma de 6.585 lei, dar si penalitãtile aferente. Hotãrârea nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel, în termen de 10 zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.