COOPERARE În perioada 17 – 23 februarie 2016, trei cadre didactice ale Grãdinitei nr. 2 Husi, Berica Ecaterina, Ungureanu Maria si Bahnariu Mariana, membre în echipa de Proiect Erasmus  K2- Parteneriat strategic între scoli ,,Let’s EAT together, Everybody Around the Table” (,,Sã mâncãm împreunã, cu totii în jurul mesei’’), au participat la o nouã întâlnire de proiect, în Turcia. Schimbul de experientã a fost unul eficient, mai ales cã au avut ocazia sã vadã modul în care functioneazã sistemul lor de educatie.
Aceasta a fost cea de-a doua întâlnire de proiect, organizatã de partenerii de la Sincan Lale Anaokulu (Ankara, Turcia), împreunã cu cadre didactice din alte unitãti prescolare europene: Ecole maternelle Carle Vernet (Bordeaux -Franta), Celodnevna Detska Gradina “Vesela” (Dobrich, Bulgaria), Nipiagogio Irakliou, (Heraklion, Grecia), Pirmsskolas Izglitibas Iestade “Vaverite”, (Ape, Letonia). “Prima întâlnire a avut loc în noiembrie 2015, la Ecole maternelle Carle Vernet (Bordeaux -Franta, coordonatorul proiectului), unde s-au pus la punct de comun acord activitãtile, produsele proiectului, termenele limitã de realizare, responsabilii de realizarea fiecãrui produs de proiect, datele reuniunilor de lucru din tãrile partenere. Obiectivele vizitei de lucru de la Sincan Lale Anaokulu, Ankara, Turcia, au fost: schimbul de experiente si de bune practici, discutii privind produsele de proiect în lucru – chestionarul proiectului, albumul mascotelor, brosura proiectului, cartea de retete, site-ul proiectului-brainstorming si schimbul de idei privind organizarea evenimentelor, informatii privind urmãtoarele mobilitãti în România si Franta, informatii de la Agentiile nationale privind evaluarea, diseminarea, raportul intermediar si platforma de diseminare. Colegele din Turcia au primit din prima zi cu multã cãldurã si ospitalitate toate echipele din tãrile partenere, au organizat vizite la alte grãdinite din oras pentru a prezenta sistemul de învãtãmânt la nivelul prescolar din Turcia. Au organizat o paradã a costumelor, a legumelor si fructelor. Fiecare clasã a fost amenajatã conform celor 7 zone traditionale ale Turciei, cu obiecte pentru servirea mesei, costume populare specifice, obiecte handmade si mâncãruri traditionale – cu 7 arome sau 7 gusturi, fãcute de pãrintii prezenti. Dupã activitãtile cu copiii au început discutiile privind produsele de proiect realizate pânã acum si s-a hotãrât termenul de încheiere a chestionarului proiectului si a brosurii pe care trebuie sã o finalizeze Bulgaria”, a precizat Ecaterina Berica, membrã a proiectului.
Punctul culminant, bucãtãria internationalã”
“A doua zi a vizitei a debutat cu vizita la Muzeul Civilizatiei Anatoliene. La întoarcerea la grãdinitã a fost organizatã o activitate cu toti partenerii de proiect, “Cum se face iaurtul turcesc’’ – vestit pentru calitatea de a fi foarte sãnãtos, dar si pentru gustul excelent, atât de îndrãgit de copii. A treia zi s-au vizitat pesterile din Cappadocia. A patra zi a fost rezervatã vizitei la muzeul satului din Beypazari. A cincea zi a vizitei a avut ca punct culminant ,,Bucãtãria internationalã’’- fiecare echipã partenerã a preparat în fata cadrelor didactice, a pãrintilor si a copiilor mâncãruri traditionale din tara natalã. În încheierea vizitei s-au reluat discutiile privind progresul proiectului pânã la mobilitatea din România din 13. 04.2016-19.04.2016. Felicitãm echipa de la Sincan Lale Anaokulu, Ankara, Turcia pentru organizarea unei vizite de lucru de înaltã calitate, în ciuda evenimentului tragic care s-a întâmplat în aceastã perioadã în orasul lor, starea de bine, de lucru în echipã, de prietenie si afectiune pentru fiecare participant a fost permanent prezentã”, a precizat educatoarea Ecaterina Berica.