spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cozi imense la punctele mobile de colectare a semnăturilor; Cetăţenii vor un preşedinte ales de popor

- Advertisement -

Cozi imense la punctele mobile de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului republican de revizuire a Constituţiei. Sute de oameni din zeci de localităţi au venit astăzi să semneze pentru un viitor mai bun la ei acasă, încrezători că lucrurile se vor schimba în bine odată cu desfăşurarea plebiscitului.

Locuitorii satului Floreni din raionul Anenii Noi sunt convinşi că modificarea mecanismului de alegere a şefului statului poate fi un început al schimbării.

În acelaşi timp, oamenii care au venit să semneze spun că împărtăşesc ideea de a reduce numărul deputaţilor.

Totodată, localnicii au purtat discuţii cu reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.

„Cetăţenii sunt foarte receptivi la iniţiativa noastră de a demara referendumul. Până acum peste o mie de cetăţeni au semnat pentru modificarea Constituţiei să fie ales preşedintele de către popor. Şi în continuare vin aici la punctul de colectare. Îi îndemnăm să vină în continuare aici să semneze, cei care încă nu au reuşit, pentru că mai avem puţin timp până la finalizarea procedurii de colectare a semnăturilor”, a declarat membrul Platformei DA, Alex Cozer.
Cozi pe tot parcursul zilei s-au format şi la punctul de colectare a semnăturilor din satul Lozova, raionul Străşeni. Zeci de localnici cred în puterea acestui proces de a schimba starea de lucruri în ţara noastră şi spun că vor un preşedinte ales de popor şi deputaţi integri.

Pentru a colecta semnături în vederea organizării plebiscitului de revizuire a Constituţiei, membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” şi jurnalistul Constantin Cheianu au fost şi în localitatea Pănăşeşti din raionul Străşeni. Aici, ei au mers din casă în casă pentru a promova ideile referendumului.

sursa: http://jurnal.md/ro/social/2016/2/28/cozi-imense-la-punctele-mobile-de-colectare-a-semnaturilor-cetatenii-vor-un-presedinte-ales-de-popor/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.