spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Pericol pentru sănătate. Laptele din supermarket este procesat de două ori

- Advertisement -

Un nou pericol pentru sănătatea românilor. Laptele din magazine este procesat de două ori. Semnalul de alarmă a fost tras de oficialii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Ei susţin că o treime din laptele vândut în România este procesat de două ori. Prima dată în ţara din care este importat, a doua oară când este folosit ca materie primă pentru alte produse fabricate în românia. Cu toate acestea, autorităţile nu pot face nimic, pentru că totul este legal. Fermierii români cer însă schimbarea legii.

În plină criză europeană a laptelui, crescătorii de animale atrag din nou atenţia asupra laptelui procesat în România- este cumpărat din afara ţării după ce a fost deja procesat o dată. Legea europeană nu interzice acest lucru. Singura soluţie, spun fermierii, este schimbarea legii, scrie economica.net.

Problemele industriei lactatelor se răsfrâng asupra consumatorilor finali care cumpără lapte procesat de două ori şi nici măcar nu ştiu când se întâmplă acest lucru. Indiferent dacă aleg să cumpere lactate comercializate sub marca proprie a retailerilor sau produse de brand, de pe etichetă nu pot afla informaţii cu privire la provenienţa laptelui materie primă folosit şi nici măcar care este procentul de lapte praf utilizat, dacă este cazul. Cu toate acestea, autorităţile nu pot face nimic, pentru că totul este legal. Fermierii vor însă să schimbe legea. „În conformitate cu prevederile Anexei 1, pct 7.2 la regulamentul CE nr 835/004 cu modificările şi completările ulterioare, produsele lactate (care includ şi laptele de consum pasteurizat) pot fi obţinute din următoarele materii prime: lapte crud, care este supus unui tratament termic (pasteurizare), în unităţile de procesare a laptelui sau lapte tratat termic (pasteurizat), care este supus unei procesări ulterioare-unui nou tratament termic (pasteurizare), la nivelul unităţilor de procesare a laptelui”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Autorităţii Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/pericol-pentru-sanatate-laptele-din-supermarket-este-procesat-de-doua-ori_276105.html#ixzz40z0vRPPv

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.