spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

BREXIT: Acord pentru menținerea Marii Britanii în UE. Ce sacrifică România

- Advertisement -

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seară, privind termenii menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, documentul conţinând o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale ale angajaţilor comunitari străini, deci inclusiv români, în anumite condiţii.

Acordul va permite Marii Britanii să activeze oricând în următorii şapte ani o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale de care beneficiază angajaţii veniţi din altă ţară UE, în cazul în care vor fi presiuni semnificative asupra serviciilor publice naţionale. Aceste condiţii au fost negociate în mod detaliat cu liderii ţărilor central şi est-europene.

Clauza privind limitarea indemnizaţiilor sociale ale angajaţilor străini va putea fi activată oricând în următorii şapte ani, dar unui singur individ i se va putea aplica cel mult patru ani, în mod gradual.

Limitarea alocaţiilor copiilor angajaţilor străini care lucrează în Marea Britanie se va face prin indexarea la nivelul veniturilor din ţara de origine a imigrantului. Pentru actualii solicitanți, în număr de 34.000, regula se va aplica din 2020, iar pentru cei viitori, imediat ce noile legi vor fi adoptate.

Conform ziarului The Guardian, Marea Britanie va fi singurul stat UE care va avea dreptul la reglementări financiare speciale impuse de Uniunea Europeană.

Regatul Unit va putea să folosească o clauză de urgență pentru a proteja politicile din City of Londin, districtul financiar.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/acord-al-liderilor-europeni-privind-termenii-mentinerii-marii-britanii-in-ue-drama-a-luat-sfarsit_1890477.html#ixzz40j2tVdjl
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.