spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

După abonamentele RATP de 10 lei, studenților li se pregătesc carduri de facilităţi

- Advertisement -

„Cardul studenţesc este o formă de legitimare la mediul academic prin care ei pot beneficia, pe lângă facilităţile date prin lege la transport, de acces în diverse spaţii publice, cum ar fi în muzee, stadion, biblioteci şi altele“, spune primarul.
Autorităţile locale şi universităţile pre­gă­tesc introducerea unui card pentru studenţi. Măsura vizează acordarea mai multor facilităţi studenţilor, a susţinut ieri primarul interimar Mihai Chirica, după o întâlnire cu reprezentanţi ai beneficiarilor şi ai instituţiilor de învăţământ superior.
„Iaşul care este preponderent academic are nevoie să intervină şi mai mult în stimularea mediului studenţesc, tocmai din dorinţa de a atrage un număr şi mai mare de studenţi. Cardul studenţesc este o formă de legitimare la mediul academic prin care ei pot beneficia, pe lângă facilităţile date prin lege la transport, de acces în di­verse spaţii publice, cum ar fi în muzee, stadion, biblioteci şi altele“, a declarat primarul interimar.
Edilul a adăugat că un astfel de proiect ar putea fi implementat la sfârşitul lunii martie. Chirica a mai subliniat că introducerea cardului studenţesc vine şi în contextul în care, în ultima perioadă, s-a constatat o tendinţă a studenţilor de a migra spre alte zone universitare din ţară.
În ultima lună, primăria a promovat alte două proiecte privind acordarea de facilităţi studenţilor. Ambele fac referire la reduceri pe transportul public în comun. În primul rând, este vorba despre reducerea la jumătate a preţului la toate tipurile de tichete de călătorie (măsură care urmează să fie aplicată şi în cazul elevilor) şi, în al doilea rând, creşterea subvenţiei pentru abonamentul studenţesc.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/dupa-abonamentele-ratp-de-10-lei-studentilor-li-se-pregatesc-carduri-de-facilitati–119538.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.