spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Detalii cutremurãtoare despre jaful de la vila familiei Oltei (video)

- Advertisement -

Hotii cãutau milioane de euro, bani negri

RECONSTITUIRE…Cum au trãit cei din familia Oltei momentele dificile prin care au trecut în timpul jafului si dupã aceea

MÃRTURII…Încep sã se lãmureascã circumstantele incidentului de vineri, când doi indivizi au intrat într-o vilã din cartierul rezidential aflat la intrarea în Muntenii de Jos si au sechestrat un copil de 14 ani. Se pare cã indivizii cãutau o sumã fabuloasã de bani, mai ales cã Rodica Oltei, proprietara casei, este directoarea unei importante companii care de curând a achizitionat o parte din firmele lui Porumboiu. Credeau cã o sã gãseacã bani negri dositi, pe care directoarea nu-i putea justifica si, prin urmare, se asteptau la o pradã facilã. Logic, nu poti reclama un furt dacã nu poti justifica provenienta banilor. Acest scenariu ne-a fost dezvãluit de fratele Rodicãi Oltei, Sorin Miron. Din casã, cei din familie spun cã nu a dispãrut nimic, desi se aflau peste 50.000 de lei, bani pe care Rodica Oltei urma sã îi punã în contul personal. Banii proveneau de la salarii restante si de la Asigurãri. Politistii au fost ieri în numãr numeros la fata locului, verificând ipoteza lansatã de ziarul nostru, cum cã hotii au filat vila dintr-o casã vecinã aflatã în constructii. Pentru Vremea Nouã, membri familiei au dezvãluit multe detalii interesante despre jaf, dar si despre atitudinea copilului, considerat de acestia un erou. Politistii au realizat portretele robot ale hotilor, dupã descrierile fãcute de copil. Pânã la acest moment, Politia nu a dat date despre acest jaf. Cititi mai jos, filmul jafului, pas cu pas si despre cum hotii au ratat o pradã de jumãtate de miliard.

Cei din familia Oltei, incluzând aici si fratele Rodicãi Oltei, Sorin Miron, au avut puterea sã refacã pas cu pas filmul jafului. Spunem jaf, pentru cã acestia sunt ferm convinsi cã cei doi indivizi, cu ciorapi trasi pe cap, au intrat în vilã, crezând cã vor umfla potul cel mare. Se asteptau sã gãseascã sume mari de euro cu sase zerouri. “Au auzit si eu zvonuri în oras, cum cã hotii de fapt cãutau sume foarte mari de bani negri în casa surorii mele. Nu au de unde sã fie, iar hotii au plecat asa cum au venit, fãrã nimic”, a spus Sorin Miron. Iatã cum s-a derulat asaltul hotilor asupra vilei, în ziua de vineri, 12 februarie, asa cum au spus cei din familie.

9.15 Rodica Oltei este ultima persoanã care pãrãseste imobilul. Sotul acesteia a plecat la serviciu înainte de ora 8.00. În casã rãmâne doar copilul, care era într-un dormitor la etaj cu televizorul aprins. Era treaz când mama sa a plecat.

9.30 Este ora când cei doi indivizi întrã în casã. Aceasta a fost stabilitã dupã detaliile oferite de copil. Imediat ce hotii au pãtruns în vilã, copilul a coborât la parter. Este momentul în care unul dintre hoti se repede la acesta, îl anihileazã. Copilul nu a opus niciun fel de rezistentã. Este dus înapoi în dormitor si este legat cu un prosop si cu o fatã de pernã de mâini si de picioare. I se ia telefonul mobil, care a fost distrus si aruncat undeva în casã.

Între 9.30 si 10.15 hotii cotrobãiec prin casã luând sistematic fiecare încãpere. Au început cu biroul, livingul si apoi cu uscãtorul. Dupã cum cred cei din familie, hotii cãutau bani. Sume foarte mari. Probabil cã cineva din oras le-a dat pontul cã aici este locul ideal pentru a da o loviturã fabuloasã. Culmea e cã banii pe care Rodica Oltei îi avea în casã, în jur de 50.000 de lei, nu au fost gãsiti. Erau în uscãtor, într-un buzunar. Banii, asa cum mãrturiseste fratele Rodicãi Oltei, reprezentau niste salarii restante pe care aceasta le-a primit, plus niste bani proveniti dintr-o despãgubire de la o firmã de asigurãri, în urma unui incident în care a fost implicatã masina sa. Hotilor nu le-a venit în minte sã caute si-n buzunarele hainelor, au rãscolit doar sertarele din uscãtor. Acesti bani, urmau sã ajungã la bancã, în contul personal al directoarei. Asa se explicã de ce aceastã sumã era într-un buzunar.

La 10.15 hotii pãrãsesc vila, iar copilul se dezleagã foarte usor si fuge în curte. Îi era teamã ca nu cumva hotii sã se întoarcã. A iesit în pantaloni scurti si s-a adãpostit într-o serã din curte. A rãmas acolo pânã a venit tatãl sãu, la 14.10. Nu i-a fost frig. Norocul sãu a fost cã acea zi a fost una însoritã, iar în serã era destul de cald.

14.10 Tatãl copilului, Marian Oltei, descoperã casa rãvãsitã si-si sunã cumnatul si sotia. Acestia au ajuns imediat. Primul ajunge Sorin Miron. Între timp copilul i-a povestit tatãlui toatã întâmplarea. Rodica Oltei a fost cea care a sunat la 112. La fata locului a venit o echipã de la Ordine si pazã, care era depãsitã. Între timp, Rodica Oltei pleacã la birou înapoi. Îsi lãsase niste lucruri nerezolvate. A revenit acasã, odatã cu venirea echipei de criminalisti care a început cercetãrile. Cei din familia Oltei spun cã sefii Rodicãi nu au venit la vilã. Este vorba de doi cetãteni moldoveni care-i reprezintã pe actionari în România.

Hotii i s-au adresat copilului în românã cu un puternic accent moldovenesc

Copilul le povesteste pãrintilor cã i-a auzit pe cei doi vorbind într-o limbã strãinã. El crede, desi nu cunoaste boabã de rusã, ca acestia vorbeau în limba slavã. Curios cã juniorul familiei Oltei a mai spus cã hotii i s-au adresat în românã, cu un puternic accent moldovenesc. “Copilul ne-a spus cã cei doi vorbeau ruseste, dar cã lui i s-au adresat în românã cu un accent de dincole de Prut. Eu, personal, cred cã cei doi au învãtat la derutã câteva cuvinte în rusã si au fãcut acest spectacol pentru a-i pune pe procurori pe o pistã gresitã”, a mai spus Sorin Miron.

Stefan a fost la Politie, unde politistii au schitat portretele robot

Stefan Oltei, copilul de 14 ani, a dat declaratii în fata politistilor. Acesta a fost adus în la sediul IPJ Vaslui, unde politistii au încercat, împreunã cu acesta, sã facã portretele celor doi indivizi care l-au legat. Din descrierea fãcutã unul era slãbut si înalt, unul mai grãsut si un pic mai mic. Dupã ce a fost la Politie, acesta a fost dus si la medicinã legalã. Mama, Rodica Oltei, este mândrã de cum a gestionat fiul sãu momentul: “Nu mai vreau sã mai comentez acest caz în niciun fel. Am convingerea cã politistii îsi vor face datoria. Am citit în presã atât de multe comentarii, încât m-am îngrozit de scenariile fãcute. De aceea prefer sã astept punctul de vedere oficial al Politiei. Cât despre copilul meu, pot spune cã este un erou pentru mine. A avut tãria sã-i înfrunte pe agresori. Mi s-au tãiat mie picioarele de fricã, numai când am auzit ce s-a întâmplat, darãmite sã-i mai si privesc în fatã. De aceea îl consider un erou pe copilul meu. Pentru cã a avut puterea sã se stãpâneascã si sã nu clacheze”, a declarat aceasta pentru Vremea Nouã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.