spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Mister în cazul bebeluşilor. ANSVSA: Portocalele NU au fost contaminate

- Advertisement -

Rezultatele probelor făcute la portocale arată că fructele nu au depăşit normele de pesticide admise, motiv pentru care se poate considera că nu acestea au cauzat îmbolnăvirea bebeluşilor, susţine Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Bebeluşii din Argeş nu s-au îmbolnăvit din cauza portocalelor, arată analizele Autorităţii Sanitar-Veterinare, făcute pe probe din loturile de citrice ale unui lanț de supermarketuri din Argeș. Răspunsul nu linişteşte, însă, pe nimeni pentru că au trecut 12 zile şi doi copii au murit la Spitalul Marie Curie, din Capitală, din cauza sindromului hemolitic uremic.

Autorităţile nu pot spune nici acum care este cauza contaminării. Alţi zece copii sunt internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă şi Nefrologie, cu acelaşi diagnostic, iar starea lor se poate schimba de la o zi la alta, spun medicii.

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Arges a demarat, sambata dimineata, 13 februarie, controale in supermarketuri, dupa ce mai multi bebelusi au ajuns la spital in stare grava in Arges, ulterior fiind transferati la Bucuresti, la Spitalul „Marie Curie”.

Unele mame au declarat ca ar fi dat copiilor portocale, pe care le-au cumparat dintr-un lant de supermarket-uri.

„Ne-am autosesizat in urma declaratiilor medicilor de la Spitalul ‘Marie Curie’ si am decis sa declansam controale”, a declarat acesta, mentionand ca probele, luate doar din portocale, vor ajunge in cursul zilei de sambata la Bucuresti, unde vor fi analizate, rezultele urmand sa fie obtinute cel tarziu marti, potrivit Ziare.com.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ansvsa-bebelu-ii-infesta-i-cu-o-bacterie-periculoasa-nu-s-au-imbolnavit-de-la-portocale_1886939.html#ixzz40FzLtVQG
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.