spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Din 2016, proprietatea este taxată și când nu mai există: Pentru mașinile radiate, plata este efectuată pentru tot anul

- Advertisement -

Impozitul local este plătit, începând din 2016, pentru tot anul, indiferent dacă, pe parcursul acestuia, bunurile sunt vândute sau dacă mașinile sunt radiate din circulație, potrivit Codului fiscal. Până în acest an, taxa era datorată doar pentru lunile în care erau deținute în proprietate.

Codul fiscal, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, prevede că, în cazul radierii din circulație a unui mijloc de transport, proprietarul încetează să datoreze impozitul, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor. Prin urmare, chiar dacă mașina este radiată în luna februarie 2016, de exemplu, taxa trebuie plătită pentru tot anul 2016.

În vechiul Cod fiscal, valabil până la 31 decembrie 2015, proprietarul unui mijloc de transport înceta să mai datoreze taxa, de la data de întâi a lunii următoare celei în care îl radiase din circulație. Astfel, taxa era recalculată pe fracțiuni din an.

sursa: http://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/din-2016-proprietatea-este-taxata-si-cand-nu-mai-exista-pentru-masinile-radiate-plata-este-efectuata-pentru-tot-anul-15042013

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.