spot_img
25.5 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

ANUNŢ IMPORTANT al medicilor de familie: Luni, vor fi acordate consultaţii doar pacienţilor FĂRĂ CARD

- Advertisement -

SNMF și FNPMF sunt profund îngrijorate de anunțul făcut duminică, 14 februarie, de CNAS despre o defecțiune constatată în funcționarea CEAS, estimând că în maxim 30 de ore va remedia defecțiunea și sistemul PIAS va fi funcțional în parametrii proiectați. De aceea, CNAS recomandă ca până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale, prescrierii rețetelor, eliberării medicamentelor va putea fi efectuată în modul offline. În aceste condiţii, medicii de familie au anunţat, printr-un comunicat de presă, că luni vor acorda doar consultaţii fără card.

De mai bine de 10 zile întreaga platformă electronică a CNAS funcționează cu mare dificultate, însă acum este evident că activitatea întregului sistem sanitar este afectată, atât activitatea medicilor de familie cât și consultațiile în ambulatoriu, efectuarea de analize de laborator, eliberarea medicamentelor în farmacii, internările sau externările din spitale. De aceea avertizăm pacienții că nu se vor putea acorda servicii medicale în timp util, că este foarte probabil ca serviciile medicale, eliberarea actelor medicale, a rețetelor pot fi întârziate sau blocate. Se recunoaşte în sfârşit oficial ceea ce spunem de luni de zile, că sistemul informatic nu este structurat, gândit, dimensionat la nivelul real al solicitărilor din sistem. Nu medicii sunt de vină pentru acest lucru, de aceea solicităm public CNAS să înceteze să mai impute medicilor contravaloarea serviciilor oferite pacienților”, se arată în comunicatul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/anunt-important-al-medicilor-de-familie-luni-vor-fi-acordate-consultatii-doar-fara-card_274302.html#ixzz40EKmDCfv

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.