spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Semnarea protocolului de colaborare UNPR – PSD, amânată. Dragnea: Nu suntem un partid șantajabil

- Advertisement -

Liderii UNPR și PSD amână semnarea protocolului de colaborare pentru alegerile locale. Documentul urma să fie semnat, astăzi, la ora 9:30, la Palatul Parlamentului. Conform documentului, PSD se angaja să meargă pe liste comune cu UNPR la alegerile parlamentare. La schimb, Oprea promitea să susţină un singur tur de scrutin alături de PSD. Asta în contextul în care, luni, UNPR anunța că susține modificarea legislației electorale pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 10:24 Înainte de a intra în sala de plen, Oprea a reiterat că nu a cerut nimic în plus față de ceilalți miniștri de Interne și că se consideră nevinovat. În ceea ce privește amânarea semnării protocolului cu PSD, acesta a explicat:

„Suntem oameni, cu toții suntem oameni. Este o zi mai specială pentru mine astăzi. Discutăm politică de mâine încolo. Întotdeauna ne-am înțeles între PSD și UNPR ca între oameni serioși”.

UPDATE 10:00 Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că textul protocolului l-a discutat, marți seară, cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, și că este „numai o problemă de timing”. Potrivit acestuia, după votul din Senat privind ridicarea imunității lui Gabriel Oprea, va avea loc o discuție între liderii UNPR și PSD pentru a stabili ziua în care va fi semnat acest document.

„Am vorbit cu Oprea astăzi, în jur de 8,45 – 9,00. Este o zi complicată pentru domnul Oprea. Ca să nu existe niciun dubiu că ar fi vreo legătură între votul din Senat și acest protocol s-a luat decizia să se semneze după ziua de astăzi. După prânz ne vedem și o să stabilim o zi. Decizia nu se schimbă (n.r- PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Oprea).

Nici nu se poate stipula ceva precis. Este vorba de un protocol pentru alegerile locale, unde stabilim că, imediat după alegerile locale, în funcție de o analiză pe care o vom face împreunăm, vom redacta un alt protocol cu toate detaliile. Textul nu se poate schimba”, a spus Dragnea.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/unpr-semneaza-protocolul-de-colaborare-cu-psd-pentru-alegerile-locale_1878640.html#ixzz3z69fGKBD
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.