spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Taxa care ar putea lăsa 50.000 de români fără serviciu

- Advertisement -

Aproximativ 2.500 de producători şi angajaţi din industria alimentară vor ieşi pe 9 februarie în stradă, într-un marş de protest împotriva suprataxei de 2 lei pe kilogramul de ambalaj. Miza este uriaşă: scumpiri de până la 30% la alimentele procesate şi concedieri masive, potrivit Economica.net.

După ce negocierile pe tema suprataxei pe ambalaj dintre Administraţia Fondului pentru Mediu şi asociaţiile din industria alimentară au eşuat, la finele lunii trecute, aproximativ 2.500 de producători vor ieşi în stradă în speranţa unei soluţii.

Federaţia Pro Agro va organiza pe 9 februarie un marş în semn de protest faţă de incapacitatea Guvernului de a găsi o soluţie concretă la situaţia lor.

Din estimările Pro Agro, efectele punerii în aplicare a legii, aşa cum este azi, ar duce la intrarea în incapacitate de plată şi, ulterior, faliment a multor companii din industria alimentară cu capital autohton. Aproximativ 50.000 de locuri de muncă sunt puse astfel în pericol.

Cei mai afectaţi sunt producătorii de vin şi de conserve, sticla fiind cel mai greu ambalaj.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/taxa-care-ar-putea-lasa-50-000-de-romani-fara-serviciu_1878264.html#ixzz3z1ZgvRhb
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.