spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Strãzi peticite, la initiativa unui tânãr vasluian

- Advertisement -

PRO COMUNITATE… Un tânãr vasluian a reclamat la Inspectoratul General al Politiei Române drumurile pline cu gropi din Vaslui. Îndrumat de Asociatia Drumuri Fãrã Gropi, Dan Alexandru Popa le-a trimis o adresã prin care îi înstiinta cã în cartierul 13 Decembrie din Vaslui nu se respectã prevederile Ordonantei de Urgentã a Guvernului privind circulatia pe drumurile publice si pot apãrea oricând situatii ce pun în pericol viata si integritatea corporalã a paticipantilor la trafic. În mai putin de 24 ore de la sesizare, strãzile au fost reparate sau mai bine zis, peticite. Pe Facebook, internautii au apreciat initiativa tânãrului, însã nu au scãpat din vedere modul cum a fost reparat drumul: “Asa se astupã? Umplã gãurile cu pietris? Sã asfalteze tot cartierul, pentru cã tot e distrus. Bine cã asfalteazã strãzile pe unde locuiesc sus-pusii!”.

“De mai bine de o lunã, dacã nu douã, în cartierul 13 Decembrie se aud numai înjurãturi din cauza drumului: santuri si gropi adânci peste tot si nimeni nu face nimic! Nu chiar!  “România fãrã gropi” este o campanie, dupã cum spune si numele, împotriva gropilor si a drumurilor care nu respectã prevederile OUG 195/2002, adicã starea tehnicã corespunzãtoare a pãrtii carosabile, lipsa marcajelor sau a indicatoarelor rutiere, etc. Pe scurt, groapa/santul/lipsa indicatoarelor etc. care pot duce la accidente sau distrugerea masinii tale, nu mai sunt o problemã, cu ajutorul unui formular imbatabil. Cu acest formular, trimis cãtre Politia Românã, am reusit, în aproape 24 ore, sã “repar” strãzile din cartierul 13 Decembrie”. Asta scria, ieri, pe un grup de Facebook, Dan Alexandru Popa, un tânãr vasluian hotãrât sã ia atitudine în ceea ce priveste drumurile cu gropi din Vaslui.

Toatã lumea a preferat sã ocoleascã cartierul”

“Sunt sofer, chiar dacã nu am masinã. M-am gândit la posesorii de masinã care si-au stricat masina prin gropile acestea. Nimeni nu a actionat. Toatã lumea a preferat sã ocoleascã cartierul, în loc sã intre cu masina pe strãzile astea. Si gãsind pagina “România fãrã gropi”, le-am dat mesaj si mi-au explicat ce pasi trebuie sã urmez pentru a repara gropile. Am intrat pe site-ul “romaniafaragropi.ro” de unde am descãrcat un model de formular, l-am completat si am atasat poze cu drumul si l-am trimis cãtre Inspectoratul General al Politiei Române. Ieri (n.r. duminicã, 31 ianuarie), în jurul orei 12, am trimis cererea, iar azi, când am venit de la scoalã, am vãzut strada reparatã”, povesteste tânãrul.

“România fãrã gropi. Se poate!”

“România fãrã gropi” (RFG) este o asociatie care a pornit o campanie de promovare a prevederilor Ordonantei de Urgentã a Guvernului 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si de implicare a cetãtenilor în ceea ce priveste posibilitate de reclamare a drumurilor ce pot pune în pericol viata si integritatea corporalã a participantilor la trafic. Desi nu este înfiintatã de mult timp, asociatia are la activ destul de multe realizãri. A reusit sã convingã CNADNR-ul sã astupe o gurã de canal descoperitã în doar douã zile, în zece zile sã înceapã asfaltarea si marcarea Centurii de Sud a Bucurestiului”. De asemenea, au reusit sã repare si sã aplice marcaje pe mai multe sosele din România. Totul, printr-un formular completat cu toate datele necesare si trimis Inspectoratului General al Politiei Române.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.