spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Poți să primești 50 de lei pe lună pentru copil. Află CÂND ȘI CARE SUNT CONDIȚIILE!

- Advertisement -

Familiile sărace vor primi un ajutor în plus de la stat – de 50 de lei pe lună-, pentru a-și duce copiii zilnic la grădiniță, în baza unei legi care tocmai a intrat în vigoare. În practică, însă, acest ajutor ar putea întârzia, pentru că autorităţile locale nu au pregătit listele cu potenţialii beneficiari. Iar la nivel central, încă nu e clar cum va arăta tichetul pentru acordarea acestui ajutor.

Astfel, pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra mâncare, haine și rechizite. Legea a intrat în vigoare la 31 ianuarie 2016.

Pentru a putea beneficia de stimulentele educaționale oferite de stat copiilor din familii sărace, trebuie să îndeplinești urmatoarele condiții:

vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent;
copilul să nu aibă mai mult de șase ani, vârsta împlinită după data de 1 septembrie a anului școlar curent;
venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singura persoană.

sursa: http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/poti-sa-primesti-50-de-lei-pe-luna-pentru-copil-afla-cand-si-care-sunt-conditiile-1282595

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.