spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Hãcuitã cu 35 de lovituri de cutit! (foto)

- Advertisement -

ORIBIL Legistii au stabilit cã moartea Lilianei Chiribou, de 49 de ani, ucisã de sotul ei pentru cã a intentat divort, a fost extrem de violentã. Femeia a fost înjunghiatã ca un animal, având mai multe lovituri fatale în inimã si plãmâni. Sotul violent si criminal, care a declarat în anchetã cã intentiona sã se sinucidã si a plecat sã se arunce înaintea trenului, a fost arestat preventiv 30 de zile si urmeazã a fi supus si unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacã a avut discernãmânt în momentul comiterii faptei. Interesant este cã, desi s-a vehiculat cã victima ar fi cerut ordin de protectie împotriva sotului violent, de la Politia Bârlad si Judecãtoria din aceeasi localitate vestile sunt contrare zvonurilor: femeia a depus o singurã plângere la politie, pe care si-a retras-o dupã douã sãptãmâni!

Oribila crimã de la Bârlad, care s-a petrecut duminicã dimineatã, la orele 8.50, într-un bar din localitate, a îngrozit o tarã întregã. Toatã România a urmãrit cu sufletul la gurã înregistrãrile camerei de supraveghere din bar, unde se vede clar momentul cand Stefan Chiribou se repede dupã sotia sa cu cutitul în mânã, într-o încãpere unde nu existau camere de supraveghere, dupã care iese plin de sânge pe mâni si fuge. Liliana Chiribou a murit pe loc, eforturile de resuscitare ale medicilor de pe ambulantã fiind zadarnice. Conform rezultatelor autopsiei, moartea femeii a fost fulgerãtoare si extrem de violentã. “Au fost cel putin 33 – 34 de lovituri de cutit, dintre care 4 sau 5 în inimã si 7- 8 în plãmâni. Moartea victimei a fost foarte violentã si rapidã”, a precizat medicul legist Sergiu Sãvinescu. Rudele femeii omorâte de sot au ridicat ieri cadavrul de la Serviciul de Medicinã Legalã Bârlad, fiind în stare de soc. Mama victimei, o bãtrânã din comuna Coroiesti, plângea încontinuu si îl blestema pe ginerele care i-a omorât copilul.

Arestat si expertizat!

În timp ce victima era depusã la Biserica “Sfântul Mina” din Bârlad, criminalul, Stefan Chirbou, era dus la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivã pentru 30 de zile. Judecãtorii vasluieni si-au însusit propunerea procurorului criminalist si au dispus eliberarea mandatului de arestare preventivã. “Tribunalul Vaslui dispune arestarea preventivã a inculpatului CHIRIBOU STEFAN, pentru sãvârsirea infractiunii de omor asupra unui membru al familiei, pe o duratã de 30 de zile, începând cu data de 25.01.2016 si pânã la data de 23.02.2016, inclusiv. Dispune emiterea de îndatã a mandatului de arestare preventivã pe numele inculpatului Chiribou Stefan. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la pronuntare.”, este decizia datã la Tribunalul Vaslui. El urmeazã sã fie supus si unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacã a avut discernãmânt în momentul comiterii crimei. Mai ales cã, la anchetã, criminalul a recunoscut fapta, a declarat cã o regretã si a spus anchetatorilor cã intentiona, dupã ce si-a ucis sotia, sã se sinucidã. El a fost prins în zona Statiei CFR Bârlad, lângã liniile de cale feratã, din dreptul lacului de agrement Prodana, unde spune cã astepta sã treacã un tren pentru a se arunca în fata lui.

Femeia n-a cerut ordin de protectie!

De când s-a produs crima, au început si speculatiile, mai ales în mass-media. Asa au apãrut informatii care arãtau cã femeia ucisã ar fi cerut ordine de protectie la Judecãtoria Bârlad. Dar, la verificarea fãcutã ieri de reporterii nostri, de la Judecãtoria Bârlad ni s-a transmis cã Liliana Chiribou n-a solicitat niciodatã ordin de protectie. Existã pe rol doar dosarul pentru divort, care avea termen pe 9 martie. La Politia Bârlad a fost înregistratã o plângere a Lilianei Chiribou, pe 27 decembrie anul trecut, iar în plângere femeia cerea politistilor sã îl cheme pe sotul ei Stefan Chiribou si sã-i punã în vedere sã fie lãsatã în pace, sã nu mai fie agresatã verbal de acesta si sã nu o mai urmãreascã. Pe data de 28 decembrie, politistii îl cheamã la audieri pe Stefan Chiribou, aducându-i la cunostintã cã s-a deschis un dosar penal pe numele lui si cã trebuie sã înceteze sã-si mai hãrtuiascã sotia si sã accepte cã va divorta. Dar, pe data de 14 ianuarie a.c., Liliana Chiribou s-a prezentat la Politia Bârlad si si-a retras plângerea! “Conform politistului care ancheta cazul, s-a dispus clasarea dosarului, iar acesta a discutat cu fratele lui Stefan Chiribou, cãruia i-a spus sã-si sfãtuiascã fratele sã nu mai agreseze si sã urmãreascã femeia, sã încerce sã-l potoleascã. La noi nu mai sunt alte plângeri din partea doamnei Chiribou”, a spus comisarul-sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad. Asadar, Liliana Chiribou a încercat sã-si protejeze viata, însã a cedat presiunilor – cel mai probabil ale copiilor, sã nu-l incrimineze pe sot, mai ales cã acesta lucra ca agent de securitate, iar un dosar penal i-ar fi “pãtat” cazierul si ar fi dus la pierderea locului de muncã. Din pãcate, a dat dovadã de prea multã întelegere si a sfârsit sub ploaia de lovituri de cutit, cu care Stefan Chirobou si-a “iubit” sotia pentru ultima datã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.