spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vrânceanu a renuntat la Minciunã si a rãmas Lefter! (FOTO)

- Advertisement -

INEXPLICABIL… Ion Vrânceanu, politicianul care confundã scena politicã cu un SRL, a dat “lovitura” la Bârlad: l-a coptat pe Dionisie Lefter, fost membru PNL, în partidul “imaculat” al lui Bãsescu si Udrea, PMP, anutând cã acesta este candidatul organizatiei Bârlad la functia de primar. Dionisie Lefter a încercat la o actiune desfãsuratã sâmbãtã, 23 ianuarie, sã se foloseascã de societatea civilã, fãrã a mentiona cã el este cu arme si bagaje în PMP. Surprinzãtor este faptul cã un om de calibru fostului director de spital de la Bârlad s-a asociat cu asa-zis politician Ion Vrânceanu, care se aflã la al “n-spelea” partid, pe care încearcã sã-l vândã la “bucata”. Isprãvile lui Vrânceanu sunt arhicunoscute de electorat, de la retragerea lui Drãgan din cursa pentru primãrie, pânã la dezastru din PPDD, un partid care acum patru ani, la locale a fost a treia fortã din judet, dar nu s-a ales cu nici un post de viceprimar. Si acum va încerca aceiasi retetã. Vrea o pozitie cât mai bunã în erarhia alegerilor pentru a negocia pe ban fiecare majoritate.

PMP Bârlad vrea sã dea lovitura la alegerile locale din acest an, atacând “fotoliul” de primar cu un candidat deja cunoscut bârlãdenilor. Este vorba despre inginerul Dionisie Lefter, liberal convins, pânã la sfârsitul anului trecut, când PMP i-a “fluturat” în fatã candidatura la functia de primar, candidaturã pe care n-a obtinut-o de la PNL Bârlad, asa cum a solicitat. Ca urmare, Dionisie Lefter a trecut cu arme si bagaje la PMP Bârlad, fãrã ca sã facã prea mult tam-tam. Probabil, în încercarea disperatã de a nu-si asocoa imaginea cu cea a lui Vrânceanu. Din acest motiv, Lefter a încercat un mic artificiu, folosind societatea civilã drept paravan. Asadar, la finele sãptãmânii, Lefter si PMP Bârlad s-au gândit sã facã o “întâlnire” de Ziua Unirii, la o cafenea din Bârlad, unde au chemat, absolut întâmplãtor, mai multe ONG-uri, precum si bârlãdeni care s-au impus ca lideri de opinie. Motivul? Lansarea candidaturii pe sub masã a lui Lefter. Oficial însã “a fost un eveniment fãcut de PMP Bârlad cu ocazia Unirii, unde au fost invitate mai multe ONG-uri, precum si candidatul sustinut de PMP la functia de primar al Bârladului, adicã pe mine. Am discutat aspecte privind modul de comportare al societãtii civile, mi-am expus viziunea asupra viitorului Bârladului. A fost un schimb de idei sub simbolul Unirii între toate formatiunile civile si toti cetãtenii, pentru realizarea schimbãrii”, asa cum avea sã declare mai târziu Dionisie Lefter. Cu greu a recunoscut cã este membru PMP si prin urmare s-a autoexclus din PNL.

Lefter a fugit de Dan Marian, si-a dat peste tac-su!

Analizând cele spuse de Dionisie Lefter, totul pare cusut cu atã albã. Acesta a precizat în timpul discutiilor de sâmbãtã, printre cafele, tigãri si bere, cã “noi suntem împotriva acestor oameni care au infestat acest sistem politic actual corupt, în care este anormal sã fii normal”. Pãi Ion Vrânceanu, care este mai marele din PMP pe Moldova, este un exponent clar a ceea ce urãste candidatul PMP la functia de primar. Conform declaratiilor sale, Dionisie Lefter a fost propus pe prima pozitie ca si candidat PNL la functia de primar al Bârladului, de cãtre Dan Marian, senator si copresedinte al PNL Vaslui. Numai cã Lefter l-a refuzat categoric pe Dan Marian, precizând cã “nu fac gascã cu tine”. În schimb, Lefter a preferat acum sã facã gascã cu Ion Vrânceanu, un politician care a fost “profesorul” lui Dan Marian!

Cine este Vrânceanu?

Sperãm noi cã nu l-ati uitat complet pe Ion Vrânceanu, cel care a trecut pe la mai toate partidele: PNL, PDL, PPDD, a vrut la UNPR, dar nu l-au primit si a ajuns la PMP. Anul trecut a venit în mare “vogã” la Bârlad, cu un fost ministru, Gabriel Berca (de la fostul PDL Bacãu), organizând congresele PMP de la Bârlad si Vaslui (toate la Bârlad), iar apoi ministrul Berca a intrat .. la închisoare, în luna august, pentru cã s-a dovedit la fi corupt pânã în mãduva oaselor. Ca si organizatia la Bârlad. Nu putem uita episodul Daniel Drãgan, de la PRM (apoi PNL), care a intrat în turul II cu Titi Constantinescu pentru fotoliul de primar! Nu credem cã ati uitat cum pentru prima datã în România, un candidat intrat în turul II, gata de a ajunge primar, renuntã la candidaturã pentru cel de-al treilea pozitionat, fostul general Neculai Rotaru (PNL). Scandalul a fost urias si s-au vehiculat sume incredibile pe care Vrânceanu le-a luat de la Titi Constantinescu pentru a-l scãpa de Drãgan. Asa si-a asigurat Titi Constantiescu cel de-al doilea mandat, cu sprijinul din “umbrã” si contracost al lui Vrânceanu. Mai mult, dupã episodul PNL, gata terminat la Bârlad, în 2012, la urmãtoarele alegeri, Ion Vrânceanu vine iarãsi pe cai mari, la PPDD, care ajunsese a treia fortã politicã dupã USL si PNL în alegerile locale. Astfel, la alegerile locale, în judetul Vaslui cel putin, unde Vrânceanu era seful PPDD, acesta a vândut tot ce se putea vinde. Astfel în 22 de comune unde putea sã facã majoritãti în CL, Vrânceanu reuseste “performanta” sã nu aibã niciun viceprimar. Adicã a vândut tot la USL si PDL. Un exemplu elocvent a fost la Husi, unde PPDD a dat PDL-ului voturile de aur pentru ca portocalii sã-si punã viceprimarul si nu au cerut nimic la schimb. Cu un asemenea politician, care confundã partidul cu un SRL, s-a asociat acum Dionisie Lefter, care vrea sã ajungã primarul Bârladului. De fapt scopul lui Vrânceanu e ca la viitoarele alegeri sã fie cuiul lui Pepelea atât în negocierea la CJ când se va alege presedintele, cât si în Consiliile Locale. Propabil cã va urma aceiasi retetã ca în 2012 cu PPDD-ul.

Societatea Civilã nu înghite “gogoasa” PMP

CAPCANÃ…Printre ONG-urile invitate la discutia despre Unirea fortelor politice cu societatea civilã a fost si Miscarea de Rezistentã de la Pungesti, reprezentatã de Constantin Pâslaru, pãrintele Iulian Ghimus si manifestantii din fata Primãriei Bârlad, contra gazelor de sist. Acestia au ascultat, dar n-au uitat ce înseamnã PMP pentru Pungesti: partidul lui Elena Udrea si a lui Traian Bãsescu, care au fost si ei alãturi de Chevron, când s-au întâmplat toate nenorocirile în Pungesti, în 2012-2013. De altfel, Lefter nu le-a precizat cã el este membru PMP! Prezentãm alãturat pozitia oficialã a liderilor Miscãrii de la Pungesti: “Împreunã cu Pãrintele Spiritual al Miscãrii De Rezistentã Pungesti, preotul Iulian Ghimus, precum si cu o parte din membrii marcanti ai acestei miscãri, am participat la o întrunire în cadrul cãreia s-a desfãsurat o sesiune de prezentare a unui posibil candidat la functia de primar al Bârladului. Precizãm cã la aceastã întrunire au mai participat si alte ONG-uri precum si reprezentantul micilor investitori din orasul Bârlad. În acest context, dorim sã vã facem cunoscut faptul cã noi, societatea civilã, vom sprijini un candidat în viitoarele alegeri doar dacã acesta nu va apare pe listele vreunui partid care a participat pânã în prezent la distrugerea acestei tãri sau are lideri care au participat la acest dezastru de-a lungul celor 26 de ani. În cadrul acestei sesiuni de prezentare, candidatul a declarat verbal cã actual nu este membru al niciunui partid politic si cã doreste, de asemenea, o aliantã a societãtii civile în vederea sustinerii candidaturii sale. Noi, societatea civilã, vom analiza toate aceste aspecte si dacã ele vor fi în conformitate cu cerintele noastre, ne vom reuni fortele în sprijinul unui candidat. În acest moment de rãscruce, noi, societatea civilã, suntem receptivi în a colabora cu toti cei care vor sã fie sustinuti de cãtre noi, si suntem pregãtiti în a participa la un proiect comun pentru a elimina aceste partide si liderii lor compromisi care au distrus tara în ultimii 26 de ani. De asemenea, societatea civilã este deschisã la dialog atât timp cât acest dialog este favorabil implementãrii de proiecte care sunt în beneficiul comunitãtii si nu în favoarea vreunei formatiuni politice”, a precizat Constantin Pâslaru, unul din liderii Miscãrii de Rezistentã din Pungesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.