spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Titi Constantinescu, aproape nevinovat!

- Advertisement -

CURAT … MURDAR Pe 19 ianuarie, s-a dat pronuntarea în cazul fostului primar al Bârladului, Constantin (Titi) Constantinescu, acuzat de procurori de conflict de interese în formã continuã. Judecãtorii ieseni din completul de divergentã au decis sã admitã apelul fãcut de Titi, împotriva validãrii acordului de recunoastere a vinovãtiei, semnat, pe 12 februarie anul trecut, de Titi cu procurorii Parchetului Curtii de Apela Iasi, prin care acesta a fost condamnat la un an de zile de închisoare cu suspendare. Mai mult, dosarul lui Titi a fost trimis înapoi la PCA Iasi, pentru continuarea urmãririi penale, asta însemnând cã judecãtorii au trimis dosarul la procurori pentru a solutiona dosarul, prin clasarea acestuia. Dosarul fostului primar al Bârladului are ca obiect comiterea infractiunii de conflict de interese, prin aceea cã el a avut raporturi comerciale cu douã firme care au primit lucrãri în Bârlad. Cum Curtea Constitutionalã a anulat în luna octombrie a anului trecut infractiunea de “conflict de interese cauzate de raporturi comerciale”, care a fost declaratã neconstitutionalã, acum Titi va beneficia de acest “cadou” fãcut primarilor si capilor PSD. Judecãtorii ieseni au anulat practic acordul de vinovãtie semnat de Titi cu procurorii PCA Iasi. Mâine-poimâine îl vom vedea pe Titi candidat la Primãria Bârlad, din nou!

La CA Iasi s-a dat ieri dimineatã sentinta în procesul apelului fãcut de Titi Constantinescu, în dosarul privind acordul de recunoastere a vinovãtiei pentru comiterea infractiunii de conflict de interese. Iatã solutia pe scurt: “Conform Conventiei pentru apãrarea drepturilor omului si a libertãtilor fundamentale, a Constitutiei României si a Codului procedurã penalã, admite apelul declarat de inculpatul Constantinescu Constantin împotriva sentintei penale pronuntatã de Judecãtoria Bârlad. Desfiinteazã în totalitate sentinta penalã apelatã. Respinge acordul de recunoastere a vinovãtiei încheiat între Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi si inculpatul Constantinescu Constantin în dosarul de urmãrire penalã cu privire la infractiunea de conflict de interese în formã continuatã si trimite dosarul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi în vederea continuãrii urmãririi penale. Definitivã.” Asa cum am mai precizat, completul de doi judecãtori care a judecat cauza nu a ajuns la un acord privind pronuntarea, asa cã dosarul a fost la completul de divergentã, care a dat ieri sentinta. Titi si avocatul sãu, Liviu Zugravu din Vaslui, au solicitat de data aceasta achitarea, precizând cã, prin decizia Curtii Constitutionale a României (CCR) din 5 octombrie, fapta comisã de Titi Constantinescu nu mai poate fi pedepsitã. În cazul primarului demisionar al Bârladului facem referire la dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, unde Titi a fost gãsit vinovat de conflict de interese. Prin decizia CCR, publicatã si în Monitorul Oficial al României, astfel de fapte NU mai pot fi pedepsite. Judecãtorii CA Iasi nu au dat ei sentinta de clasare a dosarului, ci l-au trimis înapoi la PCA Iasi, pentru ca procurorii sã poatã clasa dosarul, în urma deciziei CCR.

Asteptãm foiletonul!

Dupã dezincriminarea conflictului de interese prin decizia CCR, Titi urmeazã sã fie declarat nevinovat în acest caz penal. Reamintim cã, dupã pledoaria finalã din 12 ianuarie, la iesirea din sala de judecatã, Titi Constantinescu a fost întrebat de jurnalistii de la Vremea Nouã, de ce nu îsi expune punctul de vedere legat de situatia în care se aflã, având în vedere multiplele speculatii care se fac referitoare la aspectele din dosar. “Lumea vede punctul meu de vedere zi de zi, pentru cã am schimbat fata orasului. Dupã ce va fi datã o hotãrâre definitivã si irevocabilã, voi vorbi si va fi foileton”, a precizat, neoficial, Titi Constantinescu. Acum decizia definitivã a venit, urmeazã ca si procurorii sã facã “bors“ cu dosarul si sã-l claseze, astfel cã asteptãm cu interes foiletonul!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.