spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Drumuri naționale blocate de viscol în județul Vaslui

- Advertisement -

In județul Vaslui sunt, deocamdată, patru Dumuri Naționale blocate de viscolul puternic care spulberă zăpada căzută. Vântul bate în rafale puternice cu peste 75-80 km/h, ceea ce face imposibilă intervenția utilajelor drumurilor de la Drumuri Naționale (DRDP Iași-Stația Bârlad). Drumurile naționale blocate sunt:

– DN 11 A între Podul Turcului și Bârlad, de la km 68 la km 94 – ninsoare abundentă și viscol la sol, vizibilitate sub 50 de m. „Dacă vântul se va potoli și va scădea sub 30 km/h, atunci vom putea debloca porțiunea de drum în cel mult șase ore. Până atunci încă nu putem interveni, fiind muncă se Sisisf, zăpada spulberată așternându-se la loc în cel mult 15 minute”, a p0recizat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași.

– DN 24 A Murgeni – Huși, de la km 30 la km 99, iar de la km 0 la km 30 este restricționată circulația pentru mașinile peste 3,5 tone. ă”Când viscolul este sub 30 de km/h, în cel mult opt ore se va da drumul circulațieiă”, a precizat Ovidiu Laicu.

– DN 24 D între Bârlad și comuna Cuca (spre Galați)

– DN 26 între Murgeni și comuna Blăgești – de la km 81 la km 92, drum care va putea fi desfundat în cel mult trei ore, în cazul scăderii în intensitate a viscolului.
Andrei Puică, prefectul județului Vaslui, a pus în mișcare Comandamentul de Iarnă și a precizat că, în cazul când se vor semnala urgențe medicale sau de orice fel în zonele afectate de viscol, cu drumuri naționale, județene sau comunale blocate, se va interveni imediat cu utilajele de la drumuri naționale, de la drumuri județene, alături de ISU și Ambulanță, pentru a rezolva urgențele semnalate. Până acum nu s-au semnalat asemenea probleme. Utilajele de la DRDP Iași – Stația Bârlad, sunt pregătite, la Murgeni și Bârlad, pentru a interveni în momentul slăbirii în intensitate a viscolului. Vom reveni cu amănunte, pe măsură ce vom primi informații de la Comandamentul instituit la Prefectura Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.