spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bãtrânã în pragul mortii, dupã o traversare neregulamentarã!

- Advertisement -

ACCIDENT GRAV… O bãtrânã de 81 de ani a fost accidentatã grav de un autoturism, în localitatea Bãdeana, comuna Tutova. Bãtrâna, Frosa Crãciun, a iesit în fugã dintr-o curte, traversând DE 581 fãrã a se asigura, prin loc nepermis. Ea a fost acrosatã de un autoturism condus de un consãtean de 48 de ani, fiind grav accidentatã. A fost transportatã la spitalul bârlãdean în comã de gradul II-III, fiind acum la ATI Reanimare, având sanse minime de supravietuire.

Pentru Frosa Crãciun, de 81 de ani, din satul Bãdeana, comuna Tutova, ieri a fost o zi fatidicã. Bãtrâna a fost spulberatã pe DE 581 de o masinã, fiindcã s-a angajat în traversarea drumului european în fugã si prin loc nemarcat. Practic, a sãrit în fata unui autovehicul, soferul nemaiputând sã o evite, desi a frânat imediat ce a vãzut-o. “Politistii Biroului Drumuri Nationale si Europene au efectuat cercetarea la fata locului si au stabilit primele date referitoare la împrejurãrile producerii accidentului. Marian A., în vârstã de 48 ani, din comuna Tutova, a condus un autoturism din directia Bãdeana cãtre Bârlad, iar la un moment dat a acrosat o femeie, în vârstã de 81 ani, domiciliatã în localitatea Bãdeana, comuna Tutova, care se angajase în traversarea drumului fãrã sã se asigure. Victima a fost transportatã la Spitalul municipal de Urgentã Bârlad, unde a fost diagnosticatã cu Traumatism Cranio-Cerebral, comã gradul 3. Politistii au testat conducãtorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând faptul cã acesta nu consumase bãuturi alcoolice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat comisarul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Femeia este acum internatã la ATI Reanimare în spitalul bârlãdean, în comã de gradul 2-3, medicii fiind foarte rezervati în privinta sanselor ei de supravietuire.

“Politia Rutierã atrage atentia tuturor participantilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducãtor auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectãrii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite. Politistii recomandã pietonilor: traversarea drumurilor publice sã se facã numai prin locurile special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la coltul strãzilor si numai dupã ce s-au asigurat temeinic; acolo unde nu existã amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stângã a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora; în intersectiile fãrã marcaj pietonal, traversati pe la coltul strãzii, numai dupã o temeinicã asigurare! Evitati sã traversati strada în fugã!”, a mai precizat comisarul de politie Mihaela Straub.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.