spot_img
9.7 C
Vaslui
21-oct.-2024
spot_img

Vasile din Satu Nou, hot arogant în tãrile Europei, prins de Politia italianã… din întâmplare!

- Advertisement -

GHINION Vasluianul Vasile Stanciu, 36 de ani, din Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, cãutat de autoritãti de luni bune, pentru mai multe spargeri de locuinte în Elvetia si Liechtenstein a fost prins în aceste zile. Aflat la granita din Italia, vasluianul s-a panicat atunci când a vãzut o patrulã de Politie si s-a ascuns dupã niste copaci. Cum comportamentul li s-a pãrut suspect, politistii l-au retinut. Au înteles repede cã el este nimeni altul decât Vasile Stanciu, cel mai cãutat spãrgãtor de locuinte din Elvetia, celebru pentru obiceiul sãu de a-si face selfie în locuintele prãdate.

Vasile Stanciu din localitatea vasluianã Satu Nou a fost una dintre vedetele tabloidelor internationale, în 2015! Din pãcate, Vasile nu s-a remarcat cu vreo faptã bunã peste hotare, ci, intentionat sau nu, acesta si-a câstigat renumele de “cel mai arogant hot”, întrucât nu rata niciun prilej de a-si face… selfie în casele prãdate. Lãsa apoi, voit sau din prostie, pozele la îndemâna politistilor, care aveau astfel munca mai usoarã. De la jumãtatea acestui an, autoritãtile din Elvetia au emis un mandat european pe numele sãu. Luni de zile nu i-au dat de urmã. Zilele acestea însã, Vasile, aflându-se la granita dintre Italia si Elvetia, s-a panicat atunci când a vãzut o patrulã de Politie si s-a ascuns dupã niste copaci. Tocmai asta le-a dat de bãnuit politistilor. A fost prins si urmeazã sã fie predat autoritãtilor din Elvetia.

150 mii de euro, din furat!

Vasile, analfabet si, de când se stie, fãrã nicio ocupatie, a reusit sã fie atât de abil în spargerea locuinetelor elvetienilor, încât a adunat, estimeazã presa strãinã, cam 150 mii de euro din furat. Pândea când nimeni nu era acasã, dezactiva camerele de supraveghere, pãtrundea înãuntru si fura tot ce considera mai de pret, bani, bijuterii sau electrocasnice. Sotia si mama lãsate acasã, la Vaslui, ca sã aibã grijã de cei doi copii, sustin cã stiau despre Vasile cã lucreazã ca zidar în Italia. Au negat cã ar cunoaste modul în care Vasile Stanciu “se descurca”, de fapt, în strãinãtate. Cu banii adusi acasã de acesta, si-au ridicat douã case, una cu etaj si alta mai micutã, pentru mama sa. El a mai fost prins furând dintr-o casã în Elvetia, însã i s-a dat drumul. Apoi, elvetienii i-au gãsit amprentele si în alte locuinte, dar si fotografiile proprii, pe un card de memorie aflat într-unul din aparatele furate. Coroborând toate datele, elvetienii si-au dat seama cã Vasile este hot de profesie si trebuie prins numaidecât. Peste 8 luni, dupã cum a scris tabloidul “Blick”, le-au luat politistilor sã îi dea de urmã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.