spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

Cum au petrecut vasluienii de Revelion (foto)

- Advertisement -

Petrecere…Vasluienii au demonstrat în noaptea de Revelion cã stiu sã se distreze pe cinste: fie cã au ales sã meargã într-un club, într-un restaurant sau au iesit în stradã, în Piata Civicã, acolo unde au cântat DJ Project alãturi de Adela Popescu si Adamos Band, vasluienii au profitat din plin de acest moment festiv. Focul de artificii a fost sarea si piperul, dar, spre deosebire de anii anteriori, pentru ca acest ingredient indispensabil pentru o noapte reusitã sã nu lipseascã, s-au luat mãsuri speciale. Astfel, pentru a primi autorizatie de la ISU, atât la Bârlad, cât si la Vaslui s-a schimbat locul de lansare a artificiilor, Piata Civicã fiind înlocuitã de zona Cerbul de Aur, respectiv Teatrul de Varã. Important este cã, la final, focul de artificii nu a fost scos din meniu, mii de vasluieni bucurându-se de moment. În materie de petreceri de exceptie, cele mai de pominã au fost, fãrã doar si poate, cele de la Racova si Roma. Dacã primul restaurant a fost ales de oficialitãtile locale, printre care si primarul Vasile Pavãl, al doilea a fost preferat de “oamenii legii”, printre petrecãreti fiind foarte multi politisti, inclusiv Sorin Catanã, seful Politiei Locale Vaslui. Mâncarea delicioasã, muzica bunã, sampania din belsug si, bineînteles, dansul au fost atributele unei nopti de de neuitat.

Aproximativ 2500 de vasluieni au înfruntat gerul cumplit de afarã si au ales sã sãrbãtoreascã Anul Nou în Piața Civicã din Vaslui, care, cu jumãtate de orã înainte de miezul noptii, a devenit neîncãpãtoare. Anul 2016 a fost întâmpinat cu muzicã, urãri de “La multi ani!”, foc de artificii, la care s-a alãturat zgomotul de la deschiderea sticlelor de sampanie, dar si clinchetul paharelor ciocnite de oameni. Pentru a primi autorizatie de la ISU, anul acesta artificiile au fost lansate din Teatrul de Varã, aspect ce i-a nemultumit pe unii vasluieni, care au declarat cã nu au fost la fel de “vizibile” ca în anii precedenti, din cauza celor douã blocuri turn care “strãjuiesc” intrarea în teatru. Cu câteva minute înainte de a bate gongul care marca plecarea lui 2015 si venirea anului 2016, primarul Vasile Pavãl a iesit în mijlocul vasluienilor si a urat celor prezenți un An Nou fericit si împlinirea tuturor dorințelor. “Vã multumesc cã ati fost alãturi de mine în ultimii ani, care au însemnat transformarea Vasluiului într-un oras european, admirat de toti cei care îl viziteazã. Urez un cãlduros < < La Multi Ani > > vasluienilor de pretutindeni”, a spus primarul Pavãl. Dupã focul de artificii, care a durat circa zece minute, petrecerea din Piața Civicã a continuat cu un frumos spectacol oferit de DJ Project, alãturi de Adela Popescu, precum si de Adamos Band, o trupã alcãtuitã din studenti si absolventi ai Universitãtii de Arte “George Enescu” din Iași.

La Roma, meniul si muzica au fãcut senzatie

Restaurantul Roma a fost arhiplin, peste 200 de vasluieni au ales sã petreacã trecerea dintre ani în acest local. Atmosfera a fost întretinutã de formatia Fiesta din Bacãu, care a avut un repertoriu bogat, cântece diverse, pentru toate gusturile. Astfel cã ringul a fost plin toatã noaptea, tinerii si seniorii au dansat pe muzicã popularã, latino, greceascã, muzicã usoarã si de petrecere, dar au si valsat. Mentionãm cã restaurantul Roma a fost preferat de “oamenii legii”, printre petrecãreti fiind si un numãr mare de politisti, inclusiv Sorin Catanã, seful Politiei Locale Vaslui. Spre deosebire de cele mai multe restaurante din oras, care au servit mâncare traditionalã, la Roma vasluienii s-au bucurat de un altfel de meniu. Mâncarea a fost unul din punctele tari ale serii care au asigurat succesul petrecerii organizate la Roma. Cãtãlin Manea, chef-bucãtarul restaurantului, a pregãtit trei feluri de mâncare, plus desertul. Primul fel a fost o gustare rece si a cuprins galantinã de pasãre cu fantezie de legume, barotatã în bacon, tartar de somon sãlbatic cu susan negru si mango, si ton rosu; quiche de emmentaler, ricotta si ciuperci de pãdure, buturugã din muschiulet de porc, îmbrãcatã în fistic crocant, vol-au-vent cu cremã de brânzã liptauer, crocant de parmezan; Crumble aromat cu lãmâie, migdale si mix de salate proaspete. Al doilea fel de mâncare a fost o gustare caldã si a cuprins simfonie marinã de Butterfish, somon sãlbatic, crevete Black Tiger si rotii Concasse, acompaniatã cu sos de homar si buchetier de legume proaspete, parfumate cu busuioc si cimbrisor. Al treilea fel de mâncare a constat într-un duet din muschi de vitã (vacã) si evantai din piept de ratã, însotit cu cartof copt, umplut cu telemea de caprã si chutney de ananas, înnobilat cu sos Veloute de hribi si reductie de sos Cumberland. Nu a lipsit desertul.

200 de oameni au petrecut la Racova

Restaurantul Racova a fost ales de oficialitãtile locale, astfel cã, pe ring s-au întrecut în miscãri de dans primarul Vasile Pavãl, fostul director al Curtii de Conturi, Vasile Popa, Adrian Tighici, director Gaz Est Vaslui. Meniul a fost unul traditional si a cuprins patru feluri de mâncare, printre care delicioasele sarmale, dar nu a lipsit nici pestele sau friptura. Cele 200 de persoane prezente s-au distrat pe muzica pusã de DJ Mititelu, iar surpriza serii a fost cântãreata Nadia Duluman, care a avut un moment artistic pe placul audientei. Câteva zeci de persoane au petrecut, de asemenea, si la Dublin Irish Pub. La ora 00.00, petrecãretii au iesit în Piata Civicã pentru a admira focul de artificii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.