spot_img
17 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Elevii bârlãdeni, laureati la Concursul International „Green Planet” 2015 (FOTO)

- Advertisement -

LAUREATI La editia din acest an a Concursului International „Green Planet”, membrii Asociatiei Astronomice “Sirius” – Club UNESCO din Bârlad au participat cu nouã lucrãri si au obtinut tot atâtea titluri de “Laureat”. Elevii laureati la concursul care s-a desfãsurat la Moscova sunt de la Liceul Teoretic “Mihai Emninescu” si Colegiul Tehnic “A.I.Cuza” din Bârlad. La concurs s-au înscris copii si elevi din Abhazia, Algeria, Argentina, Armenia, Belarus, Brazilia, Bulgaria, China, Columbia, Cuba, Estonia, Germania, India, Italia, Kazahstan, Kârghistan, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Peru, România, Federatia Rusã, Serbia, Slovacia, Spania, Tadjikistan, Thailanda, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uruguai, Uzbekistan.

În cadrul programului „Dialogul culturilor”, Organizatia “Green Planet” organizeazã Concursul International „Green Planet”. Acest concurs interdisciplinar este sustinut de Federatia Rusã, institutii si organizatii sociale, stiintifice si culturale. În acest an, Concursul International „Green Planet” s-a desfãsurat într-un nou format fatã de editiile anterioare. Numãrul sectiunilor de concurs a fost redus de la nouã la patru: „Prezent si traditie”, „Naturã. Culturã. Ecologie”, „Diversitatea vechilor traditii”, “Viata pãdurii si destinele oamenilor”. Concursul are ca scop implicarea copiilor si adolescentilor în diferite tipuri de activitãti creatoare, dezvoltarea cooperãrii internationale si diplomatiei copilului, cresterea la copiii din diferite tãri a unei atitudini atente la valorile generale pe care toti oamenii o acordã principiului prezervãrii culturale si naturale si formarea culturii ecologice si a unei pozitii active fatã de problemele globale cu care se confruntã omenirea.

Bârlãdenii au fost fruntea concursului!

La editia din acest an a Concursului International „Green Planet”, membrii Asociatiei Astronomice “Sirius” – Club UNESCO au participat cu nouã lucrãri si au obtinut nouã titluri de “Laureat” prin Andreea Radu, clasa a X-a, Andreea Tonea, clasa a XI-a, Bianca-Valentina Lovin, clasa a XI-a, Violeta-Mihaela Cristea, clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” si Clubul Copiilor “Spiru Haret” din Bârlad; Elena Maria Cordun, clasa a IX-a, Roxana Elena Râmboi, clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad si Cercul de mestesuguri „Sã redãm traditia!”; Beatrice Adelina Obadã – clasa a IX-a, Colegiul Tehnic „Al.I.Cuza” Bârlad si Cercul de mestesuguri „Sã redãm traditia!”; Ana Maria Vrânceanu, grupa mare, Scoala Gimnazialã “Stroe S. Belloescu” Bârlad; Karina Maria Tatu, clasa 0, Scoala Gimnazialã “Stroe S. Belloescu” Bârlad. Profesori coordonatori au fost Adrian Dodonete, Iulian Mancas, Liliana Radu, mester popular Dan Horgan, educ. Diana Scântei, educ. Maricica Serban. “Asociatia Astronomicã “Sirius” – Club UNESCO a primit o Diplomã de Excelentã din partea organizatorilor pentru contributia deosebitã la formarea culturii ecologice la copii si adolescenti si pentru pãstrarea mostenirii culturale a tinutului natal – editia a XIII-a a Concursului International de ecologie pentru copii <<Planeta verde>> 2015 (declarat <<Anul Literaturii Ruse>>). Disponibilitatea tinerilor pentru participarea la activitãti în afara orelor reprezintã o oportunitate pentru dezvoltarea activitãtii la clasã si pentru o abordare interdisciplinarã fizicã – biologie – chimie – ecologie – astronomie – literaturã – mestesuguri”, a precizat presedinte AAS, prof.Ioan Adam.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.