spot_img
19.6 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Secretul bucatelor traditionale de pe masa de Crãciun, preparate de Vascar

- Advertisement -

SUCCES… Cu o experientã de peste 30 de ani în domeniul preparatelor din carne, compania Vascar a atins anul trecut, în 2014, o cifrã de afaceri de aproape 60 miliane lei.

DELICATESE… Pentru tonele de cârnati, tobã de casã, chiscã si lebãr, ce au ajuns, de Crãciun, pe mesele românilor de pretutindeni, angajatii companiei vasluiene Vascar au muncit la foc încins. “Vremea nouã” a intrat în culisele fabricii, a stat de vorbã cu Vlad Ciuburciu, directorul de marketing si a aflat cum se fac cârnatii si toba de casã, care sunt cele mai cãutate produse în aceastã perioadã si care este secretul succesului de care fabrica Vascar se bucurã de peste 30 ani. “Fatã de celelalte produse de pe piatã, ale noastre au si foarte multã dragoste si respect fatã de cei care le consumã. Am fost si suntem exigenti în alegerea ingredientelor si constienti de importanta consumului de carne si produse din carne în alimentatia zilnicã a fiecãruia dintre noi. Toate acestea au fost posibile datoritã unei echipe profesioniste si responsabile”, spune Vlad Ciuburciu.

Situatã la periferia orasului, Fabrica Vascar se întinde pe o suprafatã de câteva hectare. Este structuratã în trei sectii de productie: transare-frigorifer, preparate din carne si conserve din carne. “Avem un flux de productie integrat, care respectã normele sanitar-veterinare specifice sectorului de carne si o echipã specializatã, care, zilnic, dupã finalizarea procesului de productie, asigurã spãlarea si dezinfectia spatiilor si utilajelor, iar modul în care se realizeazã acest lucru este verificat în cadrul procedurilor de autocontrol, prin testele de sanitatie, care se fac zilnic de personalul din cadrul laboratorului propriu. Produsele sunt livrate cãtre consumatori dupã verificarea lor de cãtre departamentul de calitate. Produsele noastre sunt fabricate într-un Sistem de Management Integrat al Calitãtii si Sigurantei Alimentelor FSSC 22000. Detinem, de asemenea, în urma evaluãrii sub acreditarea DAkkS (Consiliul German de Acreditare) si standardul GLOBAL STANDARD for FOOD SAFETY, ceea ce reprezintã o recunoastere a conditiilor de securitate alimentarã în care se fabricã produsele noastre. Toti angajatii care lucreazã în procesul de productie au echipament de lucru specific”, spune Vlad Ciuburciu, directorul de marketing de la Vascar.

Cum se pregãtesc cârnatii si toba de casã

Pentru cã tot suntem în preajma sãrbãtorilor de iarnã, n-am rezistat sã nu-l întrebãm pe Vlad Ciuburciu si care sunt retetele dupã care Fabrica Vascar preparã cârnatii si toba de casã. “Cârnatii tãrãnesti sunt fãcuti numai din carne de porc si condimente naturale. Se toacã carnea de porc, se amestecã cu condimente, compozitia se umple în mate de porc, dupã care se afumã cu fum cald, obtinut din lemn de fag. Toba de casã se fabricã din cap de porc si organe, se adaugã condimente naturale, compozitia se umple în membrane naturale (funduri de vitã), se fierbe si se afumã cu fum cald din lemn de fag. Fatã de celelalte produse de pe piatã, ale noastre au si foarte multã dragoste si respect fatã de cei care le consumã”, explicã Vlad Ciuburciu.

Produsele Vascar, prezente si în afara tãrii

Circa 300 de angajati lucreazã în toate departamentele: productie, logisticã si vânzãri. Fabrica Vascar proceseazã si comercializeazã preparate din carne, pateuri, conserve din carne si mâncãruri la cutie sub mãrcile “Vascar” si “Moldova în bucate”. Compania detine 20 de magazine proprii în regiunea Moldovei, produsele fiind distribuite si la nivel national, în supermarket-uri. “În preajma sãrbãtorilor de iarnã românii îsi respectã obiceiurile mostenite din strãbuni si consumã tobã de casã, chiscã, leber, cârnati tãrãnesti, dar si muschi tãrãnesc, suncã de porc tãrãneascã. Suntem prezenti în Bucuresti în hypermarketurile Auchan cu standuri de vânzare, iar produsele noastre sunt foarte cãutate si apreciate. Se vinde foarte bine toba de casã, leber, chisca, muschi, sunca de porc. Suntem prezenti si pe mesele celor plecati sã munceascã în afara tãrii! Toate aceste produse pe care noi le fabricãm sunt fãcute dupã retetele pe care le-am vãzut acasã la parintii nostri! De fapt, suntem o bucãtãrie mai mare, iar cei care lucreazã aici sunt bucãtarii nostri”, a explicat Vlad Ciuburciu.

Secretul unui succes de peste 30 ani

În 2014, Vascar a atins o cifrã de afaceri de aproape 60 de milioane lei, reusind astfel sã fie unul dintre principalii producãtori de preparate din carne din România. “Secretul companiei Vascar constã în respectul fatã de consumator: pentru fiecare produs, am respectat întocmai reteta de fabricatie si etapele tehnologice si am oferit consumatorilor produse de calitate din materii prime si ingrediente de calitate. Am fost si suntem exigenti în alegerea ingredientelor si constienti de importanta consumului de carne si produse din carne în alimentatia zilnicã a fiecãruia dintre noi. Toate acestea au fost posibile datoritã unei echipe profesioniste si responsabile”, spune Vlad Ciuburciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.