spot_img
26.9 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Violatorii din Vãleni au primit pachete cu mâncare traditionalã de acasã

- Advertisement -

PACHET DE CRÃCIUN…Rudele celor sapte violatori din Vãleni le-au fãcut acestora o vizitã la Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi si le-au dus pachete cu mâncare traditionalã. „Le-am dus câte ceva traditional, dar e greu sã-ti stii copilul dupã gratii”, a declarat tatãl unuia dintre cei închisi. Cei sapte tineri din comuna Vãleni au ajuns dupã gratii dupã ce, în noiembrie 2014, au sechestrat si violat o tânãrã de 18 ani, pe care au luat-o cu masina dintr-o statie de autobuz si au dus-o pe un câmp, unde au violat-o pânã la lesin.

De Sãrbãtori, cei sapte violatori din Vãleni au avut parte de bunãtãti traditionale, dupã ce conducerea Penitenciarului de Maximã Sigurantã Iasi, acolo unde acestia sunt închisi, a dat voie ca detinutii sã primeascã pachete cu mâncare de la familii. „Le-am dus mâncare traditionalã de Crãciun. Cârnati, carne, cozonaci. De vin sau altceva nu s-a pus problema, pentru cã nu este voie”, a declarat tatãl unuia dintre cei sapte violatori. Întrebat cum vede toatã aceastã poveste, bãrbatul a spus cã este greu si pentru cei rãmasi acasã, dar si pentru fiul lui, aflat acum dupã gratii, condamnat pentru viol. „Acolo te simti ca la puscãrie, usor nu este nici pentru noi, dar asta e situatia si nu avem ce face”, a mai spus bãrbatul. Silviu Burada, Andrei Burlacu, Petricã Bolboceanu, Silviu Avãdanei, Alin Rotaru, Ioan Surleac si Bogdan Boicu au ajuns în spatele gratiilor, condamnati pentru viol. Cercetãrile au fost demarate de politisti în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizãri primite de la tatãl unei tinere, din comuna Muntenii de Sus. În urma investigatiilor efectuate a rezultat faptul cã, în seara respectivã, în jurul orei 19.30, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu Silviu Ovidiu Burada, de 20 ani si Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, iar acestia s-au oferit sã o conducã cu autoturismul la domiciliu. A acceptat pentru cã îl cunostea pe primul dintre ei, însã tocmai acesta s-a dovedit a fi capul rãutãtilor. Au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localitãtii Vãleni, unde i-au chemat pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani. Partea a doua a violului s-a consumat în Moara Domneascã, unde a fost invitat si Ioan Surleac, care abia ajunsese acasã de la muncã din strãinãtate. Acesta din urma a insistat ca fata sã fie lãsatã sã meargã acasã. Din acest motiv, victima a cerut instantei clementã, dar a primit sase ani de închisoare.

Pedepsele celor sapte violatori din Vãleni

Curtea de Apel Iasi s-a arãtat neiertãtoare fatã de cei sapte violatori. Astfel, cel considerat „capul rãutãtilor”, Silviu Burada, a primit 10 ani de închisoare cu executare. Initial, acesta a fost trimis dupã gratii pentru 8 ani si 4 luni. De asemenea, acestuia i-a fost interzis dreptul de a comunica cu victima sau cu pãrintii acesteia si de a se apropie de locuinta acestora pentru o perioadã de doi ani dupã executarea pedepsei. Complicele lui, cel cu care era în masinã atunci când fata a fost luatã de pe stradã cu masina, Paul Andrei Burlacu, a primit 8 ani si 8 luni de închisoare cu executare, dupã ce Judecãtoria Vaslui îl condamnase, în august, la 7 ani de închisoare. De asemenea, pedeapsa complementarã a fost dictatã si pentru acest inculpat. Petricã Bolboceanu, al treilea dintre violatorii din Vãleni, a fost trimis dupã gratii pentru urmãtorii 8 ani si 6 luni. Silviu Avãdanei, condamnat, în august, de cãtre magistratii vasluieni la 7 ani de închisoare, a primit, de la Curtea de Apel Iasi, 8 ani de închisoare. Alin Dumitru Rotaru a fost condamnat la 6 ani si patru luni de închisoare, dupã ce, initial, acesta primise 5 ani si 8 luni, iar Ioan Surleac a primit 6 ani de închisoare, cu douã luni mai mult fatã de pedeapsa initialã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.