spot_img
15.8 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Au mai venit 9.500 de doze de vaccin la Iași. Imunizare împotriva gripei de sezon

- Advertisement -

Direcţia de Sănătate Publică a primit cea de-a doua tranşă de vaccinuri din partea Ministerului Sănătăţii (MS). Acestea vor fi repartizate medicilor de familie pentru a continua imunizarea împotriva gripei de sezon.
Iaşul a primit astfel încă 9.500 de doze care vor fi utilizate pentru vaccinarea persoanelor care riscă să se îmbolnăvească. Prin campania Ministerului Sănătăţii, au prioritate la vaccinare copiii, bătrânii, persoanele cu boli cronice, femeile însărcinate şi personalul medical din unităţile în care sunt îngrijite bolnavi. Potrivit DSP, dozele vor ajunge în cel mai scurt timp la medicii de familie şi la unităţile de asistenţă medico-socială.
„DSP Iaşi recomandă continuarea procesului de vaccinare antigripală, mai ales în această perioadă cu fluctuaţii mari de temperatură“, au arătat reprezentanţii DSP. Din prima tranşă de vaccinuri de 17.870 de doze repartizate judeţului Iaşi, DSP mai are în stoc încă 370 de doze. Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/au-mai-venit-9-500-de-doze-de-vaccin-la-ia-i-imunizare-impotriva-gripei-de-sezon–114727.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.