spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Dupã ce a îngenuncheat Ministerul de Finante, Ioan Aionoaie a învins si BRD-ul

- Advertisement -

SENTINTÃ…Dupã ce a reprezentat cu succes în instantã 24 de pãgubiti, care timp de câtiva ani s-au judecat cu Ministerul de Finante pentru recuperarea economiilor depuse la CEC înainte de 1989, fostul lider de sindicat, Ioan Aionoaie a mai reputat o victorie importantã, în fata bãncii care trebuia sã le returneze banii vasluienilor. Prin sentinta civilã nr. 2992 din 21 decembrie 2015, Judecãtoria Vaslui obligã banca sã plãteascã celor 16 reclamanti, care au continuat sã-si caute dreptatea în instantã, suma de 60.714,42 lei.

Românii care au fãcut economii pentru o masinã Dacia înainte de 1990 si nu si-au mai vãzut banii înapoi pot privi cu optimism spre viitor. Un fost lider de sindicat din Vaslui, Ioan Aionoaiei, câstigã proces dupã proces cu institutiile care trebuie sã returneze banii pãgubitilor. În 2013, împreunã cu alti 23 de pãgubiti, acesta s-a judecat si a câstigat procesul cu Ministerul de Finante, cerând restituirea unei sume de 696.018 lei (aproape 7 miliarde lei vechi), bani care se cuveneau pentru despãgubiri în contul economiilor depuse la CEC înainte de 1989. A fost pentru prima datã la nivel national când pãgubitii au primit o sentintã prin care li s-a facut dreptate.

Probleme cu 16 vasluieni care si-au transferat banii de la CEC la BRD

Dupã ce a câstigat lupta cu Ministerul de Finante, Ioan Aionoaie si-a focalizat toate energiile ajutându-i pe vasluienii care la începutul anilor 1990 si-au transferart banii de la CEC la BRD. Doar 16 astfel de pãgubiti au mers în instantã alãturi de fostul lider de sindicat, iar lupta a fost aprigã, deoarece, spune Ioan Aionoaie, institutia bancarã a stabilit cuantumul despãgubirilor dupã un calcul nelegal, doar de ea stiut. “Am solicitat si primit din partea reprezentantului substituit BRD, niste hârtii clasificate de BRD drept “documente probã”, iar la rândul meu am înmânat reprezentantului BRD concluziile scrise si prin vizualizare, probele arãtate în concluzii, inclusiv protocolul dintre CEC si BRD din ianuarie 1991. Ce am arãtat si dovedit în concluzii s-a adeverit, în sensul cã pârâta a aplicat propria lege si formulã de calcul, ignorând tot ce nu este pe placul ei, prin ignorantã, sfidare, arogantã si foarte mult cinism. Pentru a justifica si ascunde furtul, întocmeste niste hârtii, fãrã valoare juridicã, nesemnate, nestampilate si nestiind cine este emitentul. Aceste hârtii ticluite sunt întocmite ca sã poatã justifica calculul despãgubirilor, micsorând la unii deponenti depozitul initial depus la CEC, la unii pãstrându-l, iar la unii mãrindu-l, în asa fel încât sã le iasã calculul fãcut nelegal”, a arãtat Ioan Aionoaie instantei. Marti, 21 decembrie 2015, Judecãtoria Vaslui a dat câstig de cauzã pãgubitilor, obligând pârâta, BRD- Groupe Societe Generale, la plata cãtre reclamanti a sumei totale de 60.714,42 lei. “E o victorie care dovedeste cã dreptatea a fost de partea noastrã si care creeazã un precedent favorabil pentru toti pãgubitii din tarã. Deja am fost contactat de foarte multe persoane din tarã care vor sã afle despre succesul nostru împotriva BRD. Sunt convins cã reprezentantii bãncii vor ataca decizia. Eu i-as sfãtui sã nu o facã. La prima instantã au rãmas corigenti. Sunt convins cã dacã vor merge mai departe, vor rãmâne repetenti. Dacã ar fi însã dupã mine, i-as exmatricula”, ne-a declarat Ioan Aionoaie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.