spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ion Sturza începe de astăzi consultările cu fracţiunile parlamentare; Ce a scris presa internaţională despre evenimentele de la Chişinău

- Advertisement -

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, începe de astăzi consultările cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern. Omul de afaceri are la dispoziţie două săptămâni pentru a prezenta componenţa nominală şi programul de activitate al noului guvern. Sturza a declarat că noul Executiv va fi format doar din profesionişti, persoane integre care nu sunt implicate în politică.

Fostul premier a chemat la dialog toate fracţiunile din Parlament. În timp ce reprezentanţii PLDM spun că omul de afaceri ar putea întruni calităţile unui premier de care are nevoie Republica Moldova în condiţii de criză profundă, cei de la PD au declarat răspicat că Sturza ar fi un candidat fără şanse şi nu-l vor vota. Şi socialiştii au anunţat că nu-şi vor da votul pentru Ion Sturza, iar deputaţii din PL au declarat că vor convoca astăzi biroul politic pentru a lua o decizie. Iurie Leancă a menţionat aseară că este gata pentru discuţii cu Sturza.

Între timp, desemnarea de către preşedintele Nicolae Timofti a candidatului pentru funcţia de premier al Republicii Moldova a fost relatată pe largă în presa internaţională. Despre evenimentele de la Chişinău au scris importante instituţii de presă precum Reuters, Euronews, ABC News, The New York Times, Fox News, Daily Mail, Deutsche Welle, Tass, etc.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2015/12/22/ion-sturza-incepe-de-astazi-consultarile-cu-fractiunile-parlamentare-ce-a-scris-presa-internationala-despre-evenimentele-de-la-chisinau/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.