spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Spiridusii lui Mos Crãciun de la Hoceni (foto, video)

- Advertisement -

SÃRBÃTORI…Agitatie mare la Hoceni. În centrul comunei, primarul Tabãrã a montat un brad înalt de cinci metri. S-a folosit de excavatorul din dotare, cumpãrat din fonduri europene. Spiridusii lui Mos Crãciun, responsabili cu împodobitul bradului, au fost inspirati. Au pozitionat bradul chiar în sensul giratoriu, fãrã sã acopere indicatorul rutier care îi obligã pe soferi sã-l ocoleascã pe ambele parti. În timp ce afarã se lucra de zor, alti spiridusi pregãteau cadourile pentru elevii din comunã. Mândru, primarul Vasile Tabãrã ne-a spus cã e singura comunã din judet care are brad de Crãciun, ca la Vaslui si Bârlad.

Hoceniul intrã în lumea bunã a localitãtilor care-si permit sã întâmpine sãrbãtorile de iarnã asa cum se cuvine. Primarul a montat un brad de peste cinci metri în mijlocul comunei. Bucurie mare pentru copii, care acum cred cã sigur va veni si Mos Crãciun la ei în comunã. Pânã atunci, spiridusii din primãrie si-au fãcut datoria. Au pregãtit peste 400 de pachete pentru elevii de la scoli. “Administratia localã din comuna noastrã oferã copiilor scolari câte un cadou. Anul acesta avem 400 de astfel de pungi. Facem acest lucru de când sunt primar, din anul 2000, din considerentul cã nu toti copiii de la tarã primesc ceva de Crãciun. Anul acesta, pe lângã dulciuri si fructe, am pus si câte o pereche de sosete si mãnusi. Am vrut sã fim mai practici”, a spus primarul Vasile Tabãrã

Brad montat cu excavatorul, care respectã pânã si normele de circulatie rutierã

În timp ce în scoalã toate femeile din primãriei puneau de zor dulciuri, sucuri si portocale în pungile de cadorii, afarã bãrbatii se chinuiau sã monteze un brad înalt de cinci metri. Primarul se agita de zor, în încercarea de a-l convinge pe un antreprenor originar din Hoceni sã-i dea o mânã de ajutor la împodobitul pomului de Crãciun. “Vreau sã facem un brad frumos. Sã iasã ca la Vaslui si Bârlad. Comuna noastrã meritã”, îi spunea primarul antreprenorului. În cele din urmã, folosindu-se de excavatorul luat prin fonduri europene, spiridusii lui Mos Crãciun din Hoceni au reusit sã instaleze bradul, fix în sensul giratoriu, din centrul comunei. Inspirati, au asezat bradul în spatele indicatorului de ocolire, dovedind astfel simtul practic. “Bradul îl avem donat de la un cetãtean care l-a tãiat din curte. Era pãcat sã nu-l folosim, mai ales cã l-am convins sã-l taie în preajma sãrbãtorilor. Nu e un brad precum cel de la Vaslui sau Bârlad, dar sigur e cel mai înalt si cel mai frumos din toate comunele din judet. Nu stiu sigur, dar s-ar putea sã fim singura comunã din judet, care avem brad luminat de sãrbãtori”, a mai spus primarul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.