spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ambasadorul României, despre protestele de la Chişinău: „RM dovedeşte că iese la lumină şi că elita politică poate fi obligată să se detoxifice”

- Advertisement -

Republica Moldova se confruntă cu o criză politică internă fără precedent, au fost schimbaţi trei prim-miniştri, un guvern funcţional nu a fost încă ales, iar oamenii protestează non-stop în stradă de patru luni. În acest peisaj însă există şi o latură pozitivă, crede ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

„Cceea ce s-a întâmplat în 2015 e o dovadă a faptului că raporturile între noi nu pot să nu ţină seama de această nemulţumire şi de faptul că această situaţie schimbă contextul în care putem planifica agenda noastră. De pildă, vă semnalez că, de o vreme, importante personalităţi politice din România nu au mai vizitat RM, tocmai pentru a nu interfera cu procesele politice în curs de aici şi pentru a nu tulbura încă mai mult o atmosferă care deja este tensionată. Cred că există şi un versant pozitiv. Republica Moldova dovedeşte, prin aceste manifestaţii, că iese la lumină, că este o societate încă vie, în care iniţiative politice noi se pot naşte. Elita politică nu este un sistem închis, care nu poate fi provocat, supus unor presiuni din afară şi obligat, în felul acesta, să se detoxifice. Astfel, RM dovedeşte, încă odată, că este un stat democratic, cu o democraţie imperfectă, fiindcă este tânără. Un stat care îşi caută încă soluţiile de stabilitate şi de prosperitate”, susţine ambasadorul român.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2015/12/20/ambasadorul-romaniei-despre-protestele-de-la-chisinau-rm-dovedeste-ca-iese-la-lumina-si-ca-elita-politica-poate-fi-obligata-sa-se-detoxifice/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.