spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Românii continuă tradiţia cu sacrificarea porcilor, în ciuda normelor europene

- Advertisement -

Ca in fiecare an românii fac tot posibilul ca meniul de sărbători să fie unul tradiţional. Iar de pe masă nu lipsesc preparatele din porc. După cât îi lasă buzunarul, oamenii fie cumpără câteva bucăţi de carne, fie cumpără un porc întreg. Iar în acest caz, unii vor sa asiste şi la sacrificarea lui, un obicei la care romanii nu renunta desi contravine normelor europene.

Deşi, mai nou, legea nu le mai dă voie românilor să sacrificice in propriile curti şi sa pârlească porcul, romanii renunţă greu la obiceiurile vechi de sute de ani.

O altă tradiţie spune că măcelarul trebuie cinstit, iar musafirii trebuie neapărat să guste din pomana porcului.

După ce porcul a fost sacrificat, bucătarii tranşează carnea şi o împart în funcţie de felurile de mâncare pe care le vor prepara mai târziu.

sursa: http://www.antena3.ro/actualitate/social/romani-porci-traditie-craciun-meniu-330703.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.