spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Iohannis: Trebuie să reconstruim încrederea oamenilor în politică. Vreau o guvernare responsabilă

- Advertisement -


Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat, miercuri, Parlamentului într-un discurs ce marchează un an de la preluarea mandatului de şef al statului. În fața plenului reunit al legislativului, Iohannis a făcut un bilanț al anului 2015, în ceea ce privește principalele măsuri politice care au fost adoptate în plan intern și extern, și a enunțat direcțiile pe care dorește să le urmeze România în anul care urmează. „Corupţia poate ucide! Aceasta este prima lecție a anului 2015. Cea mai tragică lecţie a anului se numeste Colectiv. A doua lecţie e legea schimbării. Nu una de moment, ci de o schimbare profundă a politicului. Marea miză a anului 2016 este reconstrucţia încrederii în politică”, a subliniat șeful statului.

UPDATE 11.50  La plecare, președintele Iohannis a schimbat câteva cuvinte cu membrii Guvernului și a ieșit. În schimb, Dacian Cioloș a rămas în plen, discutând cu Alina Gorghiu.

Redăm discursul președintelui Klaus Iohannis:

„Domnule președinte al Senatului, doamnule prim-ministru, doamnelor și domnilor parlamentari, stimati invitati, doamnelor si domnilor,

Am tinut sa vin in fata dvs. la un an de la preluarea mandatului nu pentru a face un bilant sec, ci ca gest de normalitate democratica. Am vorbit atunci de la aceeasi tribuna despre directiile majore pentru Romania, despre schimbarile de principiu pe care le asum in modul de a face politica. Convingerea mea pronfunda este ca marile proiecte ale unei natiuni pot fi implinite doar daca se spijina pe un fundament altcatuit din valori si norme de politica asumate. Acest fundament are nevoie de reconstructie. Am dorit ca 2015 sa fie anul recastigarii normalitatii in interior si exterior.

In plan intern, prima mea promisiune a fost de a face o altfel de politica in Romania. Am considerat ca acest lucru incepe si cu presedintele, al carui rol e sa fie generator nu de tensiune, ci de echilibru. Recastigarea normalitatii in interior porneste de la redescoperirea dialogului, deschiderea catre societatea civila, relatii institutionale corecte, dincolo de pasiuni. Intr-un an a devenit firesc sa avem consultari. Stiu ca de-a lungul acestui an, unii s-au intrebat de ce nu reactionez la orice subiect, de ce nu intervin in forta la adresa unor oameni politici, de ce nu raspund cu aceeasi moneda. Onorând promisiunea de a face politica altfel, am dat raspuns si acestor intrebari.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iohannis-trebuie-sa-reconstruim-increderea-oamenilor-in-politica-vreau-o-guvernare-responsabila_1850401.html#ixzz3uUZ55qn2
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.