spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cãminul Cultural, scoalã pentru elevii din Bãlteni (foto)

- Advertisement -

Elevii din Bãlteni au o scoalã nouã, desi scoala la care se lucreazã de circa sase ani nu a fost finalizatã. Primarul Relu Brasoveanu a luat hotãrârea de a-i muta pe elevi în Centrul Cultural, nou renovat în aceastã varã, dupã ce a vãzut cã starea vechii scoli în care învãtau acestia se degradase foarte tare. “Începuse sã se curbeze plafoanele si mi-era fricã sã nu cumva sã se întâmple ceva”, a spus primarul. Acesta a mai adãugat cã, în câteva luni, se vor finaliza si lucrãrile la scoala la care se munceste de ani de zile. Din toamna anului urmãtor, copiii vor avea astfel o scoalã nouã, iar, atunci, în Centrul Cultural se va muta Biblioteca si se vor amenaja sãli de calculatoare, sãli de repetitii si de spectacole.

Relu Brasoveanu, primarul comunei Bãlteni, a gãsit o metodã ineditã de a rezolva problema scolii la care se lucreazã de circa sase ani. În 2013 a cumpãrat de la un executor judecãtoresc clãdirea unui magazin sãtesc. “Clãdirea era în paraginã de câtiva ani, au durat putin lucrãrile de amenajare. Dar, important e cã s-au terminat si, acum, avem un Centru Cultural modern în comuna Bãlteni. Am luat decizia de a muta acolo elevii pentru cã vechea scoalã, construitã prin 1950, din paiantã, e într-o stare avansatã de deteriorare. Începuse sã se curbeze plafoanele si mi-era fricã sã nu cumva sã se întâmple vreo ceva”, povesteste primarul Relu Brasoveanu. Pânã se vor termina lucrãrile la scoala la care se lucreazã de circa sase ani, elevii vor învãta, astfel, în Centrul Cultural. Acolo au toate conditiile: e curãtenie, e cãldurã, e liniste. “Mutarea lor, acolo, pentru mine, a fost o usurare sufleteascã. Nu puteam sã-i mai las acolo. Lucrãrile la scoala nouã au fost tãrãgãnate de firma care se ocupa de construirea ei. Au început în 2009, cu bani primiti de la Banca Mondialã, dar au fost întrerupte doi ani, asa cum am spus, chiar de firma de constructie. Acum se ocupã o altã firma, una din Negresti”, a spus primarul Relu Brasoveanu.

Elevii i-au multumit în modul lor

În semn de recompensã, elevii i-au fãcut primarului un cadou inedit: un colaj cu fotografii si cu mesaje de multumire.”Pentru noi a fost o surprizã uriasã. Copiii au fost foarte încântati. Am tinut sã îi multumim domnului primar în felul nostru, prin acest colaj de fotografii”, a spus directoarea Scolii din Bãlteni, Rotaru Andreea Mãdãlina

Primarul a investit si în ansamblul de dans si în fanafara din comunã

Relu Brasoveanu, primarul comunei Bãlteni, este cunoscut ca un om gospodar. A accesat fonduri prin proiectul Grupurilor de Actiune Localã (GAL) si i-a investit în fanfara din comunã, “Bucuria”, si ansamblul de dans “Mostenitorii”. “Cu fanfara “Bucuria” am fãcut furori pânã si pe la televiziunile centrale (n.r. Favorit). Sub bagheta trompetistului Constantin Buruianã, am câstigat multe concursuri. Si la nuntile din comunã am participat. Vã dati seama ce bucurie le-am fãcut tinerilor însurãtei. Cã doar nu degeaba se cheamã fanfara, “Bucuria”. Mã bucur cã am folosit banii de la GAL în conservarea traditiilor de la noi din comunã. Altfel, nu ne-am fi îndurat sã cheltuim 35.000 de euro pe atfel de lucruri”, a spus Relul Brasoveanu, primarul comunei Bãlteni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.