REUSITÃ…Comisia Autoritãtii Nationale de Management al Calitãtii în Sãnãtate a finalizat evaluarea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Managerul unitãtii medicale, Ana Rinder, a declarat cã în urma preraportului eliberat de comisie, spitalul va primi nivelul maxim de acreditare.
“Este un preraport al vizitei de evaluare si, ca si rezultat, eu sunt foarte multumitã. Dintre cei peste 1.200 de indicatori verificati, 96 au fost neconformi, lucru care ne-ar asigura nivelul maxim de acreditare”, declarã, cu mândrie, Ana Rinder. Echipa ei urmeazã sã fie rãsplãtitã pentru munca depusã din ultimele luni, datoritã cãreia, municipiul Vaslui se va putea lãuda cu spital acreditat si nu oricum, ci cu nivel maxim. Calificativele sunt de patru feluri: neacreditat, acreditat cu nivel de încredere mediu, acreditat cu nivel de încredere mare si acreditat. Iar ultimul va sta scris în dreptul spitalului vasluian. Cine îsi imagineazã însã cã acreditarea este un proces usor, sau formal, se înseala. Cele peste 1200 de puncte de acreditare au fost verificate la sânge de inspectorii CANMCS. Procesul de acreditare presupune verificarea tuturor “chichitelor”, ca sã folosim un termen mai pe întelesul tuturor. De la sigla spitalului, accesibilitatea drumului spre spital, modul în care pacientii intrã sau ies din spital, modul în care se deschid sau se blocheazã usile, existenta unui sistem informational, pânã la saloane curate si bine puse la punct. Odatã intratã în saloane, comisia a stat de vorbã si cu pacientii din unitatea medicalã, pentru a afla de la “sursã” informatii despre calitatea actului medical. Si în privinta acestui aspect, punctajul a fost foarte bun. “Comisia a fost foarte multumitã de munca pe care personalul unitãtii o depune. Acest rezultat, însã, pe lângã recunoasterea lucrurilor bine fãcute la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, aduce si responsabilitãti foarte mari. Suntem obligati sã mentinem standardele cât mai sus, sã nu ne mai întoarcem la vechile practici, pentru cã în urmãtorii ani cu sigurantã vom mai avea parte de controale inopinate. Trebuie sã facem o obisnuintã din munca pe care am depus-o în ultima perioadã”, a mai spus Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.
Unde s-au înregistrat rezultate mai putin bune ?
Comisia care a evaluat Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în perioada 23-28 noiembrie, a gãsit în urma controlului un numãr de 96 de indicatori care sunt neconformi. Potrivit managerului unitãtii, indicatorii cu pricina au fost trecuti la infrastructura spitalului. “Per total, comisia a fost multumitã de felul în care aratã Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, iar aici trebuie sã multumim Consiliului Judetean pentru investitiile fãcute în ultimii ani. Ceea ce ne-a tras în jos a fost infrastructura Spitalului 2 si pavilionul TBC. Ni s-a mai atras atentia cã nu avem mânã curentã pe toate sectiile. Mai sunt probleme de rezolvat, însã, per total, suntem foarte multumiti de procentul de 90% obtinut în urma evaluãrii”, ne-a mai declarat managerul celei mai mari unitãti medicale din judet. Ca vasluieni, trebuie sã fim mândri de aceastã reusitã a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, care, prin rezultatul obtinut, dovedeste cã în ultimele luni s-a actionat pe principii europene.