spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

SONDAJ Transparency International: Instituţiile de drept sunt controlate de oligarhi – cauza principală a corupţiei din Moldova

- Advertisement -

Flagelul corupţiei a atins cote record în Republica Moldova pentru că instituţiile de drept sunt controlate de oligarhi. Asta o spun într-un glas atât oamenii simpli, cât şi reprezentanţii mediului de afaceri din ţara noastră, chestionaţi în cadrul unui sondaj realizat de Transparency International-Moldova.

Cercetarea a fost prezentată astăzi în cadrul Conferinţei Naţionale Anticorupţie care se desfăşoară astăzi la Chişinău.

La întrebarea care sunt cauzele corupţiei din Moldova, cetăţenii simpli şi agenţii economici dau vina pe ţinerea în captivitate a instituţiilor de drept de către oligarhi.

Totodată, participanţii la sondaj susţin că fenomenul corupţiei înfloreşte în ţara noastră pentru că persoanele corupte nu sunt trase la răspundere, dar şi pentru că guvernarea mimează lupta împotriva corupţiei.

Prezentă la eveniment, Cristina Ţărnă, vicedirectorul Centrului Naţional Anticorupţie, a menţionat că nu poate să confirme dacă instituţiile de drept se află sub controlul oligarhilor, aşa cum consideră cetăţenii.

„În situaţia în care se discută despre imixtiunea oamenilor cu o putere economică în politic şi în momentul în care aceşti oameni implicaţi în politică decid soarta ţării în toate ramurile de activitate, această percepţie este absolut firească. Sunt lucruri diferite, ce este percepţia şi ce este în realitate. Nu pot să confirm că este un asemenea control”, a declarat Cristina Ţărnă.

sursa: http://jurnal.md/ro/justitie/2015/12/9/sondaj-transparency-international-institutiile-de-drept-sunt-controlate-de-oligarhi-cauza-principala-a-coruptiei-din-moldova/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.