Patronii mici și mijlociise tem de o creștere suplimentară a salariului după majorările succesive din ultimii doi ani și spun că presiunea salarială care ar apărea în acest fel ar duce la concedieri.
Peste trei sferturi dintre firmele care au participat la un sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) consideră că o creștere a salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2016 va crea dificultăți la nivelul companiilor private.
Ana Bontea, director al departamentului Juridic și Dialog Social din cadrul CNIPMMR, a arătat că 62% dintre cei intervievați sunt de părere că o creștere a salariului minim pe economie va avea ca principal efect disponibilizarea unor salariați și numai 16% au afirmat că nu vor exista și efecte asupra grilei de salarizare la nivelul întreprinderii pentru toți salariații.
Întrebați ce măsuri consideră că sunt necesare a fi luate pentru mediul de afaceri pentru a se putea asigura creșterea salariului minim în anul 2016, aceștia au solicitat 80% stimularea investițiilor, 75% simplificarea birocrației, 62% scăderea fiscalității iar 48% au cerut alte măsuri.
CNIPMMR apreciază că în proiectul bugetului de stat pentru anul 2016 noul Guvern nu a inclus o creștere a salariului minim de la 1.050 lei la 1.200 lei, exprimându-și convingerea că și pe viitor Guvernul și partidele parlamentare nu vor lua o decizie în acest domeniu, fără o fundamentare riguroasă, fără realizarea unei notei de impact, fără aplicarea Testului IMM și fără consultarea organizațiilor reprezentative ale IMM-urilor.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/patronii-mici-i-mijlocii-nu-vor-sa-auda-de-cre-terea-salariului-minim-ar-urma-concedieri_1845781.html#ixzz3tnEi5cBt
Follow us: @realitatea on Twitter