spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ce conţine proiectul de buget pe anul 2016. Măsurile pe care vrea să le adopte Guvernul Cioloş

- Advertisement -

Realitatea Tv a intrat în posesia unor informaţii despre conţinutul proiectului de buget pe anul 2016. Potrivit unor surse, investiţiile cresc cu 5,7 miliarde de lei, iar pensiile ar urma să fie indexate cu 5%. Bugetul va ajunge în Parlament săptămâna viitoare, a anunţat premierul Dacian Cioloş, care i-a cerut ministrului de Finanţe, Anca Dragu, să explice partidelor priorităţile pentru 2016. Liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasila Blaga, au avut deja o primă întâlnire cu ministrul de Finanţe, la sfârşitul săptămânii trecute, anunţă Realitatea Tv.

Totodată, actualul Guvern ar avea divergenţe cu  PSD pe tema salariului minim. Liviu Dragnea a anunţat că social-democraţii vor ca majorarea salariului minim direct să ajungă la 1 200 de lei.

Dacian Cioloş: Săptămâna viitoare intenţionăm să adoptăm bugetul

Premierul Dacian Cioloș a declarat marţi, că i-a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, să prezinte, joi, după ședința de Guvern, „câteva elemente și principii legate de buget”, existând posibilitatea ca, săptămâna viitoare, Executivul să adopte proiectul și să îl supună consultării publice.

„Ca să evităm tot felul de suspiciuni și de interpretări, i-am cerut doamnei ministru de Finanțe să explice câteva elemente și principii legate de buget, (…) pornind și de la faptul că încă nu este adoptat bugetul. Săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, avem intenția să îl adoptăm și atunci o să îl supunem și consultării publice. Discutăm despre conținut săptămâna viitoare, după ce e adoptat. Mâine (joi — n.r.), după ședința de Guvern, doamna ministru o să vină cu câteva principii pe care ne bazăm în structurarea bugetului. Nu vreau să intru acum în detalii, însă, așa cum am spus la instalarea Guvernului, Guvernul va lucra aproape cu Parlamentul, pentru că avem nevoie de votul Parlamentului și atunci este firesc să avem explicații chiar și în faza aceasta de draft. Deci e încă vorba despre un proiect care nu e adoptat de Guvern”, a precizat miercuri Cioloș, la Senat.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ce-contine-proiectul-de-buget-pe-anul-2016_1842005.html#ixzz3tFIcNM7A
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.