spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

Fostul procuror Selaru vrea sã-si vândã armele confiscate (video)

- Advertisement -

GHINION Fostul procuror Vasile Selaru, judecat la Curtea de Apel Iasi pentru infractiuni de coruptie, alãturi de alti cinci inculpati printre care oamenii de afaceri Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, ambii din Bârlad, a cerut din nou sã fie judecat în libertate. Bonus la cererea sa, acesta a mai solicitat sã i se returneze armele confiscate, pentru a le valorifica. Procesul de ieri de la Curtea de Apel Iasi s-a lãsat cu încã un termen, 8 ianuarie anul viitor, pentru cã doi dintre matorii lui Selaru sunt plecati din tarã si se cere audierea lor prin videoconferintã. Judecãtorii ieseni au respins, totodatã, solicitarea lui Selaru de a fi judecat în libertate, mentinând mãsura controlului judiciar pentru fostul procuror gãinar, Vasile Selaru. O surprizã, chiar si pentru judecãtori, a fost prezenta ca martor a lui Selaru a primarului comunei Voinesti, Aurelian Miler (Ricã).

La Curtea de Apel Iasi, ieri, a fost un nou termen în D661/45/2014, în care fostul procuror Vasile Selaru este judecat alãturi de Ionel Lãcãtusu, Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, pentru infractiunea de coruptie. Fostul procuror, aflat acum sub control judiciar, dupã ce a fost închis o bunã perioadã, a luat o bãtaie serioasã în penitenciar si a fost apoi plasat în arest la domiciliu, a solicitat judecãtorilor ieseni sã i se ridice mãsura controlului judiciar si sã fie judecat în libertate. Procurorul DNA a cerut mentinerea mãsurii de control judiciar, lucru cu care judecãtorii au fost de acord. “Constatã ca fiind legalã si temeinicã mãsura preventivã a controlului judiciar dispusã fatã de inculpatul S. V., prin Încheierea pronuntatã la data de 18.06.2015 de cãtre Curtea de Apel Iasi, si mentine aceastã mãsurã. În baza dispozitiilor, copii de pe prezenta încheiere se vor comunica inculpatului S. V., organului de supraveghere desemnat – Politia Municipiului Botosani, serviciului public comunitar de evidentã a persoanelor si Politiei de Frontierã Române.”, se mentioneazã în încheierea sedintei de judecatã de ieri.

“Vrea sã-si vândã armele, dar acestea sunt confiscate!

Vasile Selaru a mai solicitat instantei ca sã-i fie returnate armele confiscate (un pistol Smith & Wesson si o armã de vânãtoare de colectie), pentru cã vrea sã le valorifice. El a cerut ca armele sã fie trimise de cãtre IPJ Vaslui la un magazin pentru a fi vândute si lui sã-i revinã suma scoasã din vânzare, lucru pentru care judecãtorii i-au cerut sã înainteze temeiul juridic, pânã la termenul urmãtor. “Pune în vedere inculpatului S. V. sã indice temeiul juridic pentru cererea formulatã si depusã la dosar.”, scrie în încheierea de ieri. Vã reamintim cã odatã cu punerea în miscare a actiunii penale împotriva lui Selaru, în 2014, politistii din cadrul Serviciului Arme, Munitii, Explozibil si Substante Periculoase Vaslui au ridicat de la locuinta lui cinci arme cu destinatia de apãrare si pazã, respectiv colectie. Este vorba despre o armã de colectie UM SADU, douã arme de vânãtoare cu tevi lise, o armã de vânãtoare cu teavã ghintuitã, un pistol cu teavã ghintuitã marca Smith & Wesson, împreunã cu munitia aferentã. Detinãtor legal de arme din 2009, procurorul a fost pus si sub acuzatia de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, dupã ce, la fostul birou al acestuia din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, au fost descoperite 45 de cartuse cu glont calibrul 9 si 20 de cartuse cu glont calibrul 7,62. Procurorii au stabilit cã toate cartusele de 9 mm erau detinute ilegal. De la locuinta lui selaru, politistii ridicaserã anterior 50 de cartuse de acelasi calibru, cantitatea maximã de munitie prevãzutã de lege. Astfel, pe lângã acuzatia de trafic de influentã, Vasile Selaru a fost trimis în judecatã si pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Martor surprizã în dosarul lui Selaru

La CA Iasi, ieri, a fost prezent, ca martor, Aurelian Miler (Ricã), primar al comunei Voinesti, care a fost chemat ca sã explice de ce s-a întâlnit cu Vasile Selaru, înainte ca acesta sã fie arestat pentru coruptie, în Vaslui. Întâlnirea primarului Ricã Miler a fost monitorizatã de SRI si DNA, ca urmare, primarul de Voinesti a venit sã explice la judecãtori cum si de ce s-a întâlnit cu fostul procuror. “Eu am precizat cã m-am întâlnit pentru cã domnul procuror dorea sã cumpere de la mine de la fermã un miel de carne, pe care urma sã-l plãteascã, asa cum ne-am înteles. Am spus asta la judecãtor si atât”, ne-a relatat primarul Ricã Miler.

Liviu Rãdescu moare de rusine!

În sala de judecatã, alãturi de Vasile Selaru, sunt chemati ca inculpati bârlãdenii Liviu Rãdescu si Octavian Solomon. Cei doi oameni de afaceri bârlãdeni au iesit din sala de judecatã cât se poate de discret, iar Rãdescu si-a acoperit capul, la vederea camerei de filmat a reporterilor nostri. Întrebat de ce se acoperã, el a spus cã … de rusine! Vasile Selaru a fost trimis în judecatã, asa cum am mai precizat în cotidianul nostru, pentru patru infractiuni de trafic de influentã, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si influentarea declaratiilor. Alãturi de el au fost trimisi în judecatã, conform rechizitoriului procurorilor DNA si Liviu Rãdescu, administrator al unei firme de pazã si protectie din Bârlad, pentru comiterea infractiunii de cumpãrare de influentã si Octavian Solomon, pentru comiterea infractiunii de mãrturie mincinoasã. Fapta retinutã în acest rechizitoriu este cea comisã pe data de 29 mai 2014, atunci când i-a promis lui Liviu Rãdescu cã va interveni pe lângã un procuror de la Bârlad. Procurorul la care s-a referit Selaru supraveghea cercetãrile într-un dosar ce viza 26 de fapte penale printre care furt, tâlhãrie, ultraj, fals intelectual si amenintare, comise de Andrei Solomon, fiul lui Octavian Solomon. Vasile Selaru urma sã primeascã în vara acestui an cazare gratuitã pe litoral, oferita de Liviu Rãdescu, ca sã scape beizadeaua lui Solomon de puscãrie. La audierile de la DNA, Octavian Solomon a declarat cã n-a avut nicio discutie cu procurorul Selaru despre situatia juridicã a fiului sãu. Asa s-a ales Solomon cu acuzatia de mãrturie mincinoasã. El riscã pentru mãrturie mincinoasã pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la trei ani sau amendã penalã, iar Liviu Rãdescu, pentru infractiunea de cumpãrare de influentã, riscã închisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitãrii unor drepturi.

Cel mai rãsunãtor dosar de coruptie a unui magistrat vasluian

Vã reamintim faptul cã fostul procuror a ajuns în arest preventiv în iunie anul trecut, dupã ce procurorii DNA l-au acuzat de fapte de coruptie. La sfârsitul anului 2013, Vasile Selaru, în considerarea influentei pe care o avea asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, i-a promis unei persoane cã va efectua anumite demersuri, în sensul solutionãrii favorabile a unei cereri de recurs. În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fãrã a se stabili un termen clar de restituire. Dupã aproximativ douã-trei sãptãmâni de la acordarea împrumutului, fostul procuror a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pãstratã pentru continuarea demersurilor respective. Tot în 2014, Vasile Selaru, lãsând impresia cã are influentã asupra unui ofiter de politie din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de pazã, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofiterul respectiv sã rezolve favorabil acea cerere. Tot anul trecut, Selaru a promis unei persoane cã va interveni pe lângã un procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, care supraveghea cercetãrile într-un dosar penal, acceptând pentru aceastã interventie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea cã influenta pe care o are asupra procurorului de caz este realã, Selaru s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, unde a intrat o perioadã scurtã de timp. DNA Iasi a fost sesizatã la sfârsitul lunii martie 2014 de cãtre un politist din cadrul IPJ Vaslui, de la serviciul care acredita firmele de pazã private, cã procurorul criminalist Vasile Selaru îl tot preseazã ca sã aprobe mai repede acreditarea unei firme de pazã si protectie. DNA si SRI au început, în urma denuntului, sã îl urmãreascã pe procurorul vasluian si au descoperit, interceptând telefoanele, si alte fapte de trafic de influentã fãcute de procuror.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.