FÃRÃ POSIBILITÃTI…Multi dintre husenii fãrã posibilitãti materiale, care niciodatã nu ar putea sã îsi construiascã o casã prin forte proprii sau sã îsi achizitioneze o locuintã, depun cereri la Primãrie pentru a obtine o locuintã socialã. Dar cum spatiile destinate acestor cazuri sunt limitate, pe cele câteva garsoniere de la “Recon”, de pildã, concurenta e acerbã.
Garsonierele insalubre de la “Recon”, acolo unde Primãria a cumpãrat douã dintre etajele blocului, cu scopul de a mai amortiza problema locuintelor sociale, sunt la mare cãutare! Fie ele cât de degradate sau cu baia “la comun”, familiile nevoiase, multe cu copii mici, solicitã insistent un acoperis deasupra capului, mai cu seamã cã… vine iarna. “Pentru a primi locuintã la Recon, la momentul acesta sunt peste 40 de cereri. Cum se elibereazã o garsonierã, cum sunt o multime de persoane care o solicitã. NU se poate da, decât tinând cont de situatia fiecãrei familii, de copii, de tot, dar si de vechimea cererii. Acum sunt în lucru primele sapte cereri, vã dati seama cã mai sunt peste 30 de persoane pe lista de asteptare. Fiecare caz e grav în felul lui. Unii au doi copii, altii trei, unii au bãtrâni bolnavi în întretinere. E foarte dificilã situatia, dar încercãm sã gãsim solutii”, au spus reprezentantii Primãriei.
Unii sperã la un ANL, iar altii îl au, dar îl…subînchiriazã!
Peste putin timp, mai spun reprezentantii Primãriei Husi, vor fi finalizate cele patru scãri de bloc, construite prin ANL Bucuresti, la marginea orasului, pe “Sos. Husi – Iasi”. 64 de familii tinere, sub 35 de ani, vor primi câte o locuintã. De altfel, husenii au cerut reprezentantilor Primãriei sã efectueze controale periodice la ANL-urile deja date în folosintã, pe B-dul. 1 Mai si str. Husi-Stãnilesti, întrucât ar exista titulari care si-au închiriat altor persoane locuintele ANL, aspect care contravine prevederilor contractuale.