spot_img
16.3 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Procedura de solicitare de cãtre operatorii economici a scolarizãrii în învãtãmântul profesional cu durata de 3 ani

- Advertisement -

CACULE…Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a publicat pe site-ul institutiei Metodologia privind fundamentarea cifrei de scolarizare pentru învãtãmântul preuniversitar de stat, cuprinderea efectivelor de prescolari si elevi din unitãtile de învãtãmânt particular si confesional, precum si emiterea avizului conform în vederea organizãrii retelei unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar pentru anul scolar 2016-2017. Cifra de scolarizare se stabileste anual, pe baza nevoilor pietii muncii si a tendintelor de dezvoltare, precum si pe baza solicitãrilor operatorilor economici.

În vederea elaborãrii proiectului planului de scolarizare pentru anul scolar 2016-2017 sunt prevãzute mai multe etape care presupun implicarea autoritãtilor administratiei locale, a unitãtilor de învãtãmânt, a inspectoratului scolar judetean, a operatorilor economici si Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS). Cifra de scolarizare se stabileste anual, pe baza nevoilor pietii muncii si a tendintelor de dezvoltare, precum si pe baza solicitãrilor operatorilor economici. În acest context, este necesar sã fie organizate si desfãsurate, la nivelul inspectoratului scolar, o serie de activitãti prin care oferta de formare profesionalã prin învãtãmântul profesional cu durata de 3 ani, concretizatã în proiectul cifrei de scolarizare pentru anul scolar 2016-2017, sã fie adaptatã solicitãrilor operatorilor economici. Activitãtile care se vor derula în vederea fundamentãrii cifrei de scolarizare la învãtãmântul profesional pentru anul scolar 2016-2017 sunt urmãtoarele:

-pânã la data de 11 decembrie 2015, operatorii economici care doresc sã fie scolarizati elevi în învãtãmântul profesional, pentru anumite calificãri profesionale, sunt invitati sã transmitã în scris la inspectoratul scolar solicitarea de scolarizare.

-pânã la data de 17 decembrie 2015, inspectoratul scolar realizeazã analiza solicitãrilor operatorilor economici si stabileste oferta de formare profesionalã la învãtãmântul profesional cu durata de 3 ani în concordantã cu solicitãrile operatorilor economici, pe unitãti de învãtãmânt si calificãri.

-pânã la data de 22 decembrie 2015, inspectoratul scolar transmite operatorilor economici si unitãtilor de învãtãmânt, propuse pentru alocarea de clase de învãtãmânt profesional pentru a rãspunde solicitãrilor operatorilor economici, obligatia de încheiere a contractelor-cadru, în conformitate cu Metodologia de organizare si functionare a învãtãmântului profesional cu durata de 3 ani.

-pânã la data de 11 ianuarie 2016, operatorii economici care doresc sã fie scolarizati elevi în învãtãmântul profesional cu durata de 3 ani pentru anul scolar 2016-2017, încheie contracte-cadru cu unitãtile de învãtãmânt partenere sau cu unitãtile de învãtãmânt desemnate de cãtre inspectoratul scolar, în situatia în care nu au deja un parteneriat cu una sau mai multe unitãti de învãtãmânt. Contractele-cadru stabilesc obligatiile privind organizarea si desfãsurarea procesului de formare pentru obtinerea calificãrii profesionale a elevilor si a stagiilor de pregãtire practicã. Mai multe informatii privind procedura de solicitare de cãtre operatorii economici se gãsesc pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.