spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Au început manifestările dedicate Sfântului Apostol Andrei

- Advertisement -

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu Centrul de Studii Interdisciplinare „Sf. Ioan Damaschin” şi filiala Galaţi a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, a organizat, la Universitatea ”Dunărea de Jos”, conferinţa cu tema „Obiceiuri creştine şi tradiţii populare pregătitoare sărbătorii Crăciunului”. Oaspete de seamă şi moderator al acestei dezbateri a fost acad. Sabina Cornelia Ispas, director al Institutului de Etnografie şi Folclor „C. Brăiloiu” al Academiei Române.

Conferinţa s-a bucurat de un public numeros format din preoţi, profesori de religie, elevi seminarişti, studenţi teologi sau de la alte specializări.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun, care a prezentat câteva date biografice ale acad. Sabina Cornelia Ispas şi a invitat pe toţi tinerii prezenţi la o dezbatere interactivă pentru o mai bună înţelegere a profunzimilor creştinismului în tradiţiile şi obiceiurile poporului român.

”În plină lună noiembrie, închinată aici, la Galaţi, Sfântului Apostol Andrei, doamna academician Sabina Cornelia Ispas ne-a ajutat, prin apostolatul tradiţiilor sănătoase şi din memoria vie a obiceiurilor creştine, să descoperim Naşterea Mântuitorului ca fapt istoric şi teofanie deodată, sau, altfel spus, prezenţa lui Dumnezeu în sufletul, în inima, în casa şi la masa creştinului. Ne-a invitat să reevaluăm creştineşte dar şi ştiinţific, printr-o mai bună cooperare între teologi şi oameni de cultură, bogăţia şi tezaurul culturii noastre tradiţionale care este vie şi prezentă – şi aşa va rămâne mereu! – în viaţa şi spiritualitatea poporului nostru!”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/37656-au-inceput-manifestarile-dedicate-sfantului-apostol-andrei.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.