spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Iatã cum rãspunde vasluianul din fruntea ANAF celor care îi cer demisia!

- Advertisement -

REACTII….Gelu Stefan Diaconu, vasluianul care conduce Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã, este într-un conflict deschis cu sindicatele, care îi cer demisia. Potrivit sindicalistilor, Diaconu ar fi fãcut modificãri în desfãsurarea concursurilor la nivel regional, „în mod abuziv”, încercând “sã umileascã si sã pedepseascã functionarii care au manifestat spontan, considerând cã si acest lucru a contribuit la cãderea Guvernului Ponta din care fãcea parte”. “Timp de 25 de ani, sub pretextul reformei si bunelor intentii, s-a creat un sistem mafiot, bazat pe teamã, urã, clientelism, iar presedintele ANAF, domnul Gelu Stefan Diaconu, prin cuvinte mari gen reformã, integritate, depolitizare, încearcã sã vândã opiniei publice un abuz de putere ca fiind o mãsurã demnã de toatã lauda. Poate ne dã reteta prin care, dintr-un salariu de bugetar, a reusit sã construiascã unul dintre cele mai mari hoteluri din Bucuresti”, au anuntat sindicatele din Finante. La aceste acuze, vasluianul a avut o reactie foarte durã, printr-un comunicat de presã. “Vasile Marica, veriga de legãturã dintre grupurile de interese locale si cîtiva locotenenti personali ai acestuia speriati de gândul cã nu-si mai pot negocia functiile prin cârciumi, crede cã mai poate manipula opinia publicã cu un protest împotriva modernizãrii ANAF. Este sub demnitatea mea sã vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodatã nimic, însã am datoria de a explica opiniei publice si angajatilor onesti din ANAF urmãtoarele lucruri:

1. Prezenta unui inspector de integritate la examenele de promovare reprezintã doar extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifraudã si oferã garantia cã promovãrile nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica si al gãstii acestuia, preocupati doar sã profite de pe urma unor functii publice.

2. Potrivit prevederilor legale, examenele sunt organizate de angajator, respectiv de directiile regionale, acestea având personalitate juridicã. Este adevãrat cã interzicerea organizãrii examenelor la nivel local, sub supravegherea frãtiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privitã cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani paraziteazã sistemul vamal si fiscal, însã a venit momentul sã înteleagã pânã si el cã nu mai poate trãi la nesfârsit din spãgi într-o Românie aflatã în plinã schimbare de paradigmã.

3. În esentã, acest personaj nociv pentru tot ce înseamnã reforma administratiei, un profitor al miscãrilor sindicale oneste, protesteazã împotriva eliminãrii nepotismelor si împotriva oferirii unei oportunitãti reale de promovare angajatilor ANAF merituosi, pentru a rãmâne în continuare conectat la robinetul banilor murdari.

Am deplinã încredere în faptul cã oamenii de bunã credintã care muncesc zilnic si contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF (realizat în principal în interesul contribuabililor si secundar în favoarea salariatilor) nu vor cãdea în capcana manipulãrii întinsã de un personaj lipsit de substantã profesionalã, moralã si umanã, cãtãrat fãrã scrupule pe scara parvenirii sociale. În ce priveste solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot îmbrãcat în haina sindicalistului preocupat de soarta adevãratilor functionari, am un singur lucru de spus: afirm public cã aceasta este la dispozitia noului prim-ministru la orice orã din zi si din noapte, asa cum a fost dintotdeauna. Într-o tarã civilizatã, membrã a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodatã o institutie fundamentalã a statului român”, a transmis Gelu Stefan Diaconu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.