spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Vasluienii, invitati sã mãnânce sãnãtos la Mãrul de Aur (foto)

- Advertisement -

GASTRONOMIE… Sãrmãlute, mãmãligutã, bors de pichire, cârnati la grãtar si multe alte bunãtãti îi asteaptã pe vasluienii gurmanzi, astãzi, în parcarea Pietei Traian. Pot consuma bunãtãtile la fata locului, dar le pot si cumpãrã pentru acasã. Sub sloganul “Sã mãnânci sãnãtos nu e o legendã”, Mãrul de aur, organizatorii evenimentului, vor sã le aminteascã oamenilor de gusturile si obiceiurile gastronomice specifice poporului român. Piesa de rezistentã va fi mustul de frãgutã. Strugurii au fost culesi acum cinci zile, special pentru acest eveniment.

Mare suprizã le este pregãtitã, astãzi, vasluienilor gurmanzi. În parcarea Pietei Traian, va avea loc evenimentul “Sã mãnânci sãnãtos nu e o legendã”. Zona a fost special amenajatã, fiind deja aduse mese, bãnci, mici sobite pentru ceaunele în care se vor prepara mâncãrurile românesti. De asemenea, au fost aduse si galantare, de unde vasluienii îsi pot achizitiona diverse preparate din carne. Astfel, acestia pot consuma si la fata locului, dar pot cumpãra si pentru acasã. Mâncare va fi gãtitã la ceaun, cu cele mai bune ingrediente si cu îndemânarea celor mai buni bucãtari. Mãmãliga va fi preparatã cu un mãlai special, alb, adus din Republica Moldova, borsul îl va pregãti cu bors de tarã, de la putinã, iar fasolea va avea cârnati de berbec. Vasluienii mai trebuie sã stie cã toate bunãtãtile vor fi gãtite la foc de lemn ! Mustul si vinul vor încânta papilele gustative, dupã degustarea acestora. Ati auzit bine: must. Organizatorii au cules via acum cinci zile si s-au pregãtit cu 6.000 de litri de must de frãgutã. Mãrul de aur, firma organizatoare a evenimentului trebuia sã participe la Festivalul Viei si Vinului, însã, pentru cã a fost anulat, iar mare parte din produse fuseserã deja preparate, n-au avut încotro decât sã-si organizeze propriul eveniment.

Mãmãliguta, preparatã dupã o retetã specialã

TANTI ELENA…Pentru cã din farfuria unui asemenea ospãt culinar nu putea lipsi o mãmãligutã de top, organizatorul evenimentului a apelat la serviciile lui tanti Elena. În vârstã de 67 de ani, experimentata bucutãreasã a lucrat înainte de 1989 la restaurantul Nea Matei, actuala Stâna Costesti. Restaurantul era cunoscut pe atunci ca fiind unul dintre cele mai pricepute în gãtirea bucatelor traditionale, printre clientii lui rãspândindu-se o vorbã care l-au fãcut celebru la nivel national: “La Nea Matei se mãnâncã repede, ieftin si româneste.” Acum restaurantul nu mai este, însã tanti Elena dã asigurãri cã secretele culinare nu s-au pierdut si are de gând sã dovedeascã acest lucru fiecãrui vasluian care îi va cãlca pragul bucãtãriei în aceste zile. “Vã astept cu o mãmãligutã cum n-ati mai mâncat pânã acum” a fost invitatia lui tanti Elena adresatã vasluienilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.