spot_img
16.3 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Invitatie adresatã elevilor vasluieni francofoni

- Advertisement -

Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui si Liceul Teoretic ,,Emil Racovitã” Vaslui organizeazã prima editie a Simpozionul judetean de limba francezã “Traditions Culturelles Francophones”. Simpozionul, care va avea loc pe 20 noiembrie, se adreseazã elevilor din clasele IX-XII din liceele din judetul Vaslui, iubitori ai culturii si traditiilor francofone.

Organizatorii concursului considerã cã prin acest proiect se oferã elevilor oportunitatea de a-si pune în valoare spontaneitatea, creativitatea, dar si competenta de a comunica în limba francezã. Elevii de clase diferite vor putea intra în contact si se vor putea cunoaste mai bine având ca punct comun limba si cultura francezã si francofonã. Printre obiectivele simpozionului se regãsesc: revitalizarea si mentinerea interesului pentru studiul limbii si civilizatiei franceze în rândul elevilor de gimnaziu si al elevilor de liceu; testarea aptitudinilor de comunicare într-o limbã strãinã într-o manierã ludicã; utilizarea notiunilor de vocabular din limba francezã în contexte variate; colaborarea elevilor din scoli si niveluri diferite, având ca centru de interes comun-pasiunea pentru limba francezã; promovarea ideilor de competentã si performantã; stimularea spiritului creativ al elevilor.

Cum pot participa elevii la Simpozion

Lucrãrile vor avea ca temã traditiile si/sau sãrbãtorile specifice tãrii francofone alese. Participantii sunt liberi sã-si aleagã forma de prezentare a lucrãrii (PPT, prezentare liberã, exprimare graficã ce sã însoteascã prezentarea propriu-zisã). Participarea poate fi directã (lucrãrile vor fi prezentate în plen în ziua concursului) sau indirectã (lucrãrile vor fi trimise organizatorilor prin e-mail pânã la data mentionatã, mentionându-se numele si prenumele elevului/elevilor, clasa, liceul si numele profesorului/profesorilor coordonatori). Elevii pot forma grupe de maxim 3 persoane alegând modalitatea de prezentare. Elevul/grupul de elevi va fi coordonat de maxim 2 profesori îndrumãtori. Orice material scris va fi doar în limba francezã. Fiecare liceu se va putea înscrie la concurs cu maxim 12 elevi. Înscrierea se poate face electronic pânã pe data de 18 noiembrie 2015 la adresele: oponea@yahoo.fr, ginabudaca@yahoo.com, palademonica@yahoo.com.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.