spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Fratii Paval urca pe locul doi in topul celor mai bogati romani

- Advertisement -

Dragos si Adrian Paval, proprietarii liderului national de bricolaj Dedeman Bacau, l-au „detronat”, in editia 2015 a „Topului 300 Capital – cei mai bogati români”, pe miliardarul Ioan Niculae (care detine combinatul chimic Amurco) si au urcat pe locul al doilea, dupa Ion Tiriac, cu o avere estimata la 850–900 de milioane de euro.

In top apar opt antreprenori bacauani, pe lânga proprietarii Dedeman fiind, in ordinea clasamentului, Dorinel Umbrarescu, Eusebiu Gutu, Damian Mereu, Catalin Grigoriu, Familia Casuneanu, Vasile Ciobanu si Ovidiu Budeanu.

La calcularea averilor, organizatorii topului spun ca au tinut cont atât de valoarea participatiilor în companii, cât si de valoarea bunurilor mobile si imobile. Pentru evaluarea afacerilor, s-au folosit multiplicatori de EBITDA (câstigul înainte de dobânzi, rate, depreciere si amortizare), diferiti pentru fiecare industrie, actualizati în functie de valorile de piata confirmate în cazul realizarii unor tranzactii recente în domeniile respective (multiplicatorii au fost furnizati de Deloitte România). S-a tinut cont si de valoarea datoriilor. Pentru averea personala, s-au luat în calcul (acolo unde au existat informatii) si bunurile imobile (terenuri, cladiri) detinute de milionari si de familiile acestora, alte bunuri personale de valoare, precum si conturile bancare.

Domeniile în care business-urile antreprenorilor din toata tara au înregistrat cresteri sunt industria, agricultura, imobiliarele si, mai nou, turismul, dar in judetul Bacau e vorba de comert, constructii rutiere si industria alimentara.

sursa: http://www.desteptarea.ro/fratii-paval-urca-pe-locul-doi-in-topul-celor-mai-bogati-romani/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.