spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Capacitatea Centrului Regional de Transfuzii Galaţi, depăşită de numărul donatorilor

- Advertisement -

Tragedia din Bucureşti a marcat adânc gălăţenii, şi asta cu atât mai mult cu cât printre cei morţi în incendiul din clubul bucureştean Colectiv se afla şi o gălăţeancă. Au venit sute de oameni, dar după înregistrarea a 150 de persoane s-a oprit împărţirea bonurilor de ordine, iar cei care încă erau acolo au fost rugaţi să vină în altă zi, deoarece va mai fi în continuare nevoie de sânge. „Pe noi nu ne-a luat prin surprindere numărul mare al celor care vor să doneze, deoarece gălăţenii răspund de obicei imediat în astfel de cazuri. Din păcate, la puţin peste 150 de persoane a trebuit să ne oprim, pentru a putea prelucra corect sângele, şi i-am rugat pe ceilalţi să vină în zilele următoare. Am căutat să avem toate grupele de sânge, dar mai ales grupa AB cu Rh negativ şi pozitiv. Este o grupă mai rară, dar avem nevoie de sânge din toate grupele.

„Eu trebuia să fiu la «Colectiv». Iubita mea nu a vrut să mergem, dar eu abia aşteptam. Până la urmă, mi-a spus să aleg între ea şi acest concert. M-am gândit bine şi am ales să rămânem acasă, la Galaţi, şi aşa mi-a salvat viaţa. Am venit de dimineaţă să donez. Şi eu trebuia să fiu acolo, şi acum e ca şi cum aş încerca să fac şi eu ceva bun pentru ei, în schimb”, a spus Ionuţ Postolache, unul dintre donatori.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/37402-capacitatea-centrului-regional-de-transfuzii-galati,-depasita-de-numarul-donatorilor.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.