spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

Criminalii din Negresti, consumatori de droguri

- Advertisement -

Pãrintii celor trei muncesc în strãinãtate, iar odraslele o tineau din chef, în chef

AI NIMÃNUI… Cei trei tineri criminali, care au îngrozit orasul Negresti, provin din familii monoparentale, cu pãrinti plecati la muncã în strãinãtate. Florin Cristian Galan, tânãrul de 18 ani, a absolvit liceul din Negresti si a reusit sã ia bacalaureatul. Nu era un copil problemã doar cã, rãmas singur acasã, a luat-o pe cãi gresite. Adolescentul cãzuse în patima bãuturii, a jocurilor de noroc si a drogurilor. Lucian Marian Ungureanu, adolescentul de 16 ani, elev în clasa a X-a, putea fi premiantul clasei, spun profesorii sãi, dacã s-ar fi tinut de carte. În schimb, cele mai mari probleme le-a creat Mihai Daniel Rusu care, la numai 14 ani, a fost mutat, o datã, disciplinar, de la Scoala “Mihai David” din Negresti, la scoala din localitatea Parpanita. Chiar dacã pe foaia de transfer, tatãl adolescentului a scris “motive personale”, se pare cã pãrintele voia sã-l îndepãrteze pe Mihai Daniel de anturaj. În Negresti, este cunoscut drept un înrãit consumator de etnobotanice. Se pare cã a fost “protejat” de un unchi din Politie, fiindcã numai asa se explicã de ce acesta nu a fost retinut pentru consum si detinere de droguri. Surse din oras ne-au confirmat cã pãrintii copiilor, care învãtau cu Rusu în aceeasi clasã, i-au sesizat pe politisti privind activitatea infractionalã a copilului, dar nu s-a luat nicio mãsurã. Nu este exclus ca prietenia copilului de 14 ani cu Galan, care de acum terminase liceul, sã se fi fãcut tocmai pe pasiunea pentru etnobotanice.

Nimeni nu s-a gândit mãcar o secundã cã cei trei amici, tineri cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani, sunt capabili de crimã. Asta si datoritã faptului cã doi dintre ei erau elevi inteligenti, cu rezultate bune la învãtãturã si care nu au creat probleme deosebite. Cel mai mare dintre ei, Florin Cristian Galan, de 18 ani, terminase liceul anul trecut si reusise sã treacã, cu notã mare, examenul de Bacalaureat. “Cât a fost elev al liceului nostru nu a creat niciodatã probleme, a reusit sã-si ia bacalaureatul si a avut un traseu scolar normal”, povesteste Vasile Mariciuc, directorul liceului din orasul Negresti. Absolvent al liceului din Negresti, profilul stiinte sociale, Florin Galan a reusit sã îsi ia diploma de bacalaureat cu media generalã 6.20. În schimb, acesta rãmãsese singur acasã încã din clasa a IX-a, dupã ce pãrintii s-au despãrtit si mama a plecat la muncã în Spania. Astfel, se pare cã tânãrului nu-i lipseau banii si gãsise si câteva modalitãti sã-i cheltuie. Cei care îl cunosc spun cã, de fapt, tânãrul dãduse în patima jocurilor de noroc si pierdea multi bani pe la pãcãnele. Mai mult, unii sustin cã tânãrul se si droga. În ziua în care a avut loc oribila faptã, la Negresti a venit si fratele lui Florin Galan sã vadã ce s-a întâmplat. Acesta a povestit anchetatorilor cã tânãrului, rãmas nesupravegheat acasã, nu îi lipseau banii. Cu câteva zile mai devreme primise 250 de euro, bani cu care ar fi trebuit sã achite facturile locuintei si sã aibã si bani de cheltuialã. Cu o sãptãmânã mai devreme, Florin fusese câteva zile la fratele lui în vizitã, la Iasi. Vecinii i-au simtit repede lipsa deoarece, povestesc acestia, avea obiceiul sã dea adevãrate petreceri în locuintã, alãturi de diversi prieteni, cu muzica la maxim. Asa s-a întâmplat si în noaptea fatidicã. În fata anchetatorilor, Florin Galan a recunoscut cã el a propus sã intre peste bãtrâna de 93 de ani în apartament în cãutare de bani si bunuri de valoare dar, era atât de beat încât nu îsi mai aminteste nimic. Nici cã a fost luat cu ambulanta si dus la spital si nici faptul cã atunci când medicii încercau sã-l punã pe picioare, a devenit violent si a lovit un cadru medical. În schimb, dupã ce s-a trezit din betie, a întrebat de ce este în spital si legat de pat, dacã el se stie sãnãtos.

Lucian Marian Ungureanu, criminal la 16 ani

SILITOR…Un alt coautor al oribilei crime petrecute la Negresti este Lucian Marian Ungureanu, de 16 ani, elev în clasa a X-a la Liceul “Nicolae Iorga”, din Negresti. Acesta era cunoscut de colegi si profesori ca un elev linistit, care nu a creat niciodatã probleme. A promovat anul scolar fãrã probleme si, asa cum sustin profesorii, dacã si-ar fi dat mai mult interesul la scoalã, ar fi putut fi printre primii elevi din clasã la învãtãturã. În schimb, în noaptea crimei, acesta a dat dovadã de sadism dupã ce si-a incendiat victima, stropitã cu vodcã de cãtre minorul de 14 ani.

Mihai Daniel Rusu, copil problemã si criminal la 14 ani

COPIL PROBLEMÃ…Dacã despre prietenii de faptã ai lui Daniel Rusu, majoritatea au cuvinte de laudã la adresa lui, nu acelasi lucru se poate spune si despre Mihai Daniel, transformat în criminal cu sânge rece la numai 14 ani. În primii ani de scoalã acesta a fost elev al scolii “Mihai David”, dar a fost transferat disciplinar la scoala din Parpanita. Se pare cã suferea de tulburãri de comportament, numitã de specialisti tulburarea hiperchineticã cu deficit de atentie (ADHD). Cadrele didactice au declarat cã transferul acestuia ar fi fost pedeapsa maximã ce se poate aplica unui elev din ciclul obligatoriu de scoalã, atunci când acesta creeazã probleme. Dupã transferul la Parpanita, directoarea scolii, Elena Daniela Nãstase a fãcut tot ce a putut sã-l tinã sub control pe Mihai Daniel Rusu. Chiar a fost cooptat si în echipa de handbal, în speranta cã-si va cheltui energiile într-un mod util. “Mici probleme ne-a mai creat, dar nu era singurul. Am încercat sã tinem sub control problemele fãcându-ne serviciul pe scoalã cu simt de rãspundere. Si tatãl lui cunostea faptul cã are un copil problemã si îl ducea si îl aducea de la scoalã de multe ori. Pe foaia de transfer, atunci când a fost adus la noi, a scris <motive personale>. Dupã ce am auzit ce s-a întâmplat, am rãmas surprinsã si nu ne-am imaginat cã un copil, la asemenea vârstã, este capabil de asemenea fapte”, poveteste directoarea scolii Parpanita. Tot ea spune, mai departe, cã Daniel Rusu era un copil rãsfãtat. Ambii lui pãrinti au fost plecati în strãinãtate, dar, de ceva vreme, tatãl s-a întors sã îi aibã grija, iar mama rãmãsese la muncã în Spania. Bãrbatul ar fi spus, atunci când l-a transferat la Parpanita, cã a fãcut acest lucru sã-l scape de anturaj mai ales cã, pânã la 14 ani, Daniel avea la activ mai multe fapte antisociale, în special furturi. “Ducea tare dorul mamei. Se supãra foarte tare dacã cineva îi adresa injurii despre mama lui. Chiar dacã era o fire ceva mai irascibilã, reusisem sã-l integrãm”, a mai spus Daniela Nãstase. Directoarea scolii din Parpanita trage si un semnal de alarmã atunci când spune cã violenta în scoli este la ea acasã. Sunt cazuri în care copiii sunt crescuti de bunici si pãrintii sunt plecati la muncã peste hotare sau unul din pãrinti munceste în Europa. Acestia, sustine cadrul didactic, sunt elevi mult mai irascibili decât ceilalti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.